Бакалавр Євгенія Швець: йду в магістратуру НУБiП на «Регіональну економіку», бо відчуваю гостру потребу у знаннях економічного механізму підтримки галузі тваринництва

28 серпня 2018 року
НУБіП України

 Випускниця бакалаврату університету Євгенія Швець змінює свою спеціальність і вступатиме в магістратуру на «Регіональну економіку». Чим обумовлений її вибір, ми дізналися під час розмови з нею. 

 – Чому змінюватимеш спеціальність і продовжуватимеш навчання в НУБіП?
– Після закінчення факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України мені залишався вибір продовжувати навчання на своїй спеціальності або вибрати іншу. Я не хотіла полишати НУБіП України, який за чотири роки навчання став мені рідним. Відділ магістерських програм університету надав інформацію про наявні магістерські програми, на які я можу вступати. Мій вибір впав на економічний факультет, де я маю можливість здобути ще одну спеціальність. Галузь тваринництва, попри тривалий період занепаду, продовжує відігравати важливе значення у розвитку вітчизняного агропромислового комплексу, щорічно забезпечуючи вагому частку виробництва валової продукції сільського господарства.
Тому, маючи знання та практичні навички в галузі тваринництва, я відчула гостру потребу в економічних знаннях, які хочу отримати саме для того, щоби зрозуміти, як працює економічний механізм підтримки галузі тваринництва та як можна вплинути на проблему занепаду тваринництва. Справа в тім, що, зазвичай, економісти, які працюють у цій сфері, несповна розуміють технології, що застосовуються в тваринництві, тому їм важко отримувати найефективніші результати. Так само і технологи не розуміються в економіці, яка необхідна для нашої спеціальності. Розробляти технології – це добре, але це не має сенсу, якщо не впроваджувати їх і не застосовувати, тому цю можливість дають економічні знання. НУБіП є кращим аграрним університетом України, має найбільшу матеріально-технічну базу і дає теоретичні, практичні знання, якщо є бажання їх отримати. Маючи дві спеціальності, я сподіваюсь мати переваги у пошуку високооплачуваної посади, знайти цікаву та перспективу роботу. Навчання на економічному факультеті надасть усі необхідні переваги: знання національної економіки, глобальної економіки, аграрної політики. Власне тому обрала економічний факультет НУБіП.

– Чого очікуєш від навчання в університеті?
– Сьогодні в країні відбуваються великі зміни, проводяться глобальні реформи. Чесно кажучи, я хотіла би бути частиною цих змін, а для цього потрібно мати якісні знання і високу кваліфікацію, бути конкурентоспроможним на ринку праці. Це мій свідомий крок у майбутнє. А поки що перші кроки для здійснення своєї великої мрії я почала робити у НУБіП України.
Хочу побачити більше, дізнатися більше, провести економічний аналіз стану галузі тваринництва України для обґрунтування необхідності державної підтримки, хочу зрозуміти як, хоча б частково можна вирішити проблеми, які постали сьогодні в аграрній сфері, а найбільше – в тваринництві.

Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?
– Наразі я лише розумію приблизно чого хочу, і не маю чіткого і конкретного визначення, що робитиму далі. Проте усвідомлюю необхідність досвіду і точно знаю, що перед тим як почати серйозно працювати в аграрному секторі, маю вчитися і набиратися практичних навичок скрізь, де тільки матиму можливість.

– Які маєш уподобання, крім навчання? Можливо досягнення в спорті, мистецтві?
– Ще до вступу в університет займалася музикою, проте зараз не лишаючи її, цілком захоплена кінним спортом, яким теж можу займатися в улюбленому університеті.

 

Розмовляли
доцент кафедри глобальної економіки
Гераймович В.Л.,
старший викладач кафедри глобальної економіки
Богач Л.В.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook