Оголошено конкурс на гранти Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень!

19 липня 2018 року
м. Київ НУБіП України

 

 
Державний фонд фундаментальних досліджень (ДФФД) оголошує конкурс Ф-84 на гранти Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень у 2019 році.
Переможці отримають гранти Президента України (150 тис. гривень) для здійснення наукових досліджень у 2019 році. До участі приймаються нові наукові проекти, а також ті, які є продовженням попередніх досліджень та вже отримували гранти.
Важливо, що претендувати на отримання гранту можуть молоді доктори наук віком до 45 років (на момент подання заявки). Перевага надаватиметься тим командним проектам, виконавцями якого є молоді вчені.
Запити приймаються до 20 вересня 2018 року.
Всі документи оформлюються в паперову папку на зав’язках без файлів без позначок!
Оформлені запити направляються поштою або подаються особисто за адресою:  бульвар Шевченка, 16.
Подані проекти, що не відповідають правилам оформлення, не будуть прийняті до розгляду.
Всі запитання щодо участі у конкурсі, оформлення запитів, заповнення електронної форми можна поставити за телефоном – (044) 246-39-29 або електронною поштою – [email protected].
З технічними питаннями необхідно звертатися до розробника системи за допомогою он-лайн форми звернення, що розміщена на ресурсіcontest.dffd.gov.ua– закладинка «Контакти» - «Технічні питання», або за посиланням: http://contest.dffd.gov.ua/node/14804/
Умови конкурсу:
ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова Державного
фонду фундаментальних досліджень
"___" ______________ 20___р.
 
 
Умови конкурсу Ф84 на гранти Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень у 2019 році
1. Загальні положення
1.1. До участі в конкурсі допускаються молоді доктори наук віком до 45 років (на час подання запиту).
Грошовий розмір гранту складає – 150 тис. грн.
1.2. Гранти можуть бути надані на проведення як нових наукових досліджень, так і тих, що є продовженням попередніх досліджень (у тому числі тих, на проведення яких гранти вже надавались).
1.3. Подані на конкурс роботи розглядаються ДФФД у встановленому порядку.
1.4. Відповідно до Протоколу № 34 засідання Ради ДФФД від 13.04.2016 року перевага буде надаватися проектам, колектив виконавців якого складають молоді вчені.
1.5. Гранти молодим ученим призначає Президент України відповідним розпорядженням за поданням Кабінету Міністрів України.
1.6. Відповідно до п.3 Положення про щорічні гранти Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень від 17 червня 2009 року N 446/2009, докторам наук віком до 35 років не можуть бути призначені протягом одного року два щорічні гранти для здійснення наукових досліджень, що передбачені Указами Президента України від 9 квітня 2002 року N 315 ( 315/2002 ) "Про додаткові заходи щодо підтримки молодих учених" та від 16 травня 2008 року N 444 ( 444/2008 ) "Про додаткові заходи щодо забезпечення розвитку наукової сфери".
1.7.Після призначення гранту здійснюється його цільове фінансування на основі договору між Міністерством освіти і науки України та одержувачем гранту та підприємством (установою, організацією), яке (яка) зобов’язується забезпечити проведення наукових досліджень.
2. Вимоги до проектів, що подаються на конкурс
2.1. На конкурс подаються проекти з фундаментальних та прикладних наукових досліджень, здатні внести істотний вклад у розширення й поглиблення наукових знань, відрізняються новизною в постановці й методах проведення досліджень і мають вагому наукову й практичну значимість.
2.2. При розгляді проектів оцінюються:
• актуальність тематики;
• оригінальність наукової ідеї;
• наукова новизна та практична значимість очікуваних результатів;
• наукова кваліфікація молодого вченого;
• забезпеченість необхідною матеріально-технічною базою.
2.3. Термін виконання проекту з моменту виходу Розпорядження – до кінця року, на який було призначено грант, але термін не має перевищувати 1 календарний рік.
 
3. Порядок та строки подання матеріалів
3.1. Для участі в конкурсі приймаються запити молодих учених України, які постійно проживають і працюють в Україні.
3.2. Молодий учений може бути керівником лише одного наукового проекту в рамках оголошеного конкурсу.
3.3. Керівник проекту повинен мати не менше 3 статей у наукових журналах або монографію за тематикою проекту, що опубліковані за останні 3 роки.
3.4. Запит для участі в конкурсі заповнюється на конкурсному веб-сайті ДФФД за посиланням: contest.dffd.gov.ua (Запит Ф84) після попередньої реєстрації на зазначеному веб-сайті всіх учасників проекту, що бере участь у конкурсі.
До електронних матеріалів запиту додаються:
- Паперова заявка із титулом, який містить підписи всіх учасників проекту, підпис керівника організації та мокру печатку (титул запиту формується автоматично при збереженні файлу запиту на комп’ютері заявника) – 1 примірник,
- гарантійний лист підприємства (установи, організації), яке (яка) зобов’язується забезпечити проведення наукових досліджень – 1 примірник,
- довідка з місця роботи із зазначенням посади – 1 примірник,
- копії опублікованих молодим ученим наукових праць (крім монографій) за тематикою проекту (до п'яти найменувань) – 1 примірники,
- завірені мокрою печаткою копії першої сторінки паспорта і сторінки паспорта, де позначена прописка (реєстрація) – 1 примірник,
- завірена мокрою печаткою копія диплома про присудження відповідного наукового ступеня – 1 примірник.
3.3. Всі зазначені матеріали (в окремій паперовій папці на зав'язках без позначок та підписів) направляються до ДФФД за адресою: 01601, МСП, м. Київ, бульв. Т. Шевченка, 16, к. 404 Державний фонд фундаментальних досліджень або надаються особисто за зазначеною адресою, телефон для довідок: (044) 246-39-29.
3.4. Запити подаються до 20 вересня 2018 року включно. При поштовому відправленні дата визначається за штемпелем.
3.5. Запити, оформлення яких не відповідає визначеним вимогам, не реєструються і до розгляду не приймаються.
Подані на конкурс матеріали не повертаються.
 
 

 

 Іван Роговський
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook