СПІВПРАЦЯ З ВАРШАВСЬКИМ УНІВЕРСИТЕТОМ НАУК ПРО ЖИТТЯ В РАМКАХ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ UNESCO УСПІШНО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ

27 липня 2018 року
    Одним із основних пріоритетів розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України є розширення міжнародного співробітництва з провідними вищими навчальними закладами світу, яке сприяє підвищенню конкурентоспроможності нашого університету. Вагомим напрямом реалізації цього завдання є стажування науково-педагогічних працівників університету.
     Протягом липня доцент кафедри статистики та економічного аналізу економічного факультету Тетяна Куць та доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі факультету аграрного менеджменту Олена Четверик пройшли наукове стажування у Варшавському університеті наук про життя (Warsaw University of Life Sciences – SGGW) в рамках участі у проекті Польського національного комітету у справах ЮНЕСКО.
     Програма стажування включала в себе проведення наукових досліджень з актуальних проблем аграрної економіки та маркетингу, а також вивчення науково-педагогічного та освітнього досвіду польських колег.


     У рамках стажування у Варшавському університеті наук про життя відбулися зустрічі Тетяни Куць і Олени Четверик з науковцями і викладачами економічного факультету - завідувачем кафедри економіки та організації підприємств, проф. Генріком Руновські, доктором кафедри економіки та організації підприємств Агатою Малак-Равліковською, завідувачем кафедри Європейської політики і маркетингу, проф. Джоаною Швацькою-Мокрицькою, завідувачем відділу економіки та логістики на кафедрі логістики, доктором Ельжбетою Шиманською та доктором кафедри фінансів Сергієм Заболотним.

     У результаті проведених зустрічей викладачі НУБіП України ознайомилися з історією, пріоритетами розвитку та структурою Варшавського університету наук про життя, його освітньою та науково-дослідницькою діяльністю. Протягом стажування було обговорено засади функціонування сільськогосподарських підприємств та аграрних ринків в сучасних умовах, а також розглянуто особливості організації діяльності ряду сільськогосподарських служб. Викладачам була надана можливість ознайомитись з напрямами міжнародної співпраці в освітянському середовищі вищих навчальних закладів Польщі та розглянуто перспективи участі у науково-просвітницьких заходах Варшавського університету наук про життя.

     У процесі стажування Куць Тетяна та Четверик Олена відвідали наукову бібліотеку університету (Wladyslaw Grabsky Main Library), де ознайомилися із змістом інформації та послуг, які надаються світовій аграрній спільноті.
     У результаті активної співпраці з викладачами економічного факультету Варшавського університету наук про життяКуць Тетяною та Четверик Оленою було зібрано інформацію для підготовки наукових статей та публікацій, а також для обґрунтування майбутніх спільних польсько-українських досліджень.
   Важливим елементом програми є практичне спрямування стажування, тобто вивчення особливостей ведення агропромислового виробництва у Польщі. З цією метою представники НУБіП України відвідали Інститут аграрної та харчової економіки – Національного науково-дослідного інституту (IAFE-NRI) та Національний союз виробників цукрових буряків (KZPBC), де було обговорено тенденції кон'юнктури ринків технічних культур, цінові тенденції польських та українських ринків даних культур, особливості державного регулювання та здійснення експортно-імпортних операцій. Учасники програми розширили знання щодо чинників конкурентоспроможності сучасних аграрних підприємств Польщі.

     По завершенню стажування Тетяною Куць та Оленою Четверик було підготовлено та представлено на обговорення членів кафедри економіки та організації підприємств SGGW доповіді за темами їх наукових досліджень, які викликали інтерес та активні дискусії.
     За результатами успішного проходження стажування Тетяна Валеріївна та Олена Вікторівна отримали сертифікати.

     Отриманий досвід є важливим і цікавим не тільки в професійній сфері. Завдяки організаторам програми, викладачі мали незабутні можливості відкрити для себе природну та культурну красу Варшави, краще зрозуміти стиль життя, польські традиції і світосприйняття.

     Координатор програми Агата Малак-Равліковська та наукові консультанти дали високу оцінку проведеній науковій роботі Тетяни Куць та Олени Четверик в рамках програми стажування, висловили зацікавленість у зміцненні співпраці з НУБіП України.

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

   

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook