Стараннями господарників НУБіП та роботодавців факультету землевпорядкування у 6 корпусі буде тепло, а в аудиторіях комфортно

26 липня 2018 року

Енергоефективність – один із головних напрямків діяльності кожного керівника підрозділу в НУБіП, адже це є нормою сьогодення та затверджено у  програмі розвитку «Голосіївська ініціатива-2020», «Програми енергозбереження НУБіП України».  Про це неодноразово зазначав і ректор Станіслав Ніколаєнко у своїх виступах, і декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков на засіданнях вчених рад факультету та кафедр. 

 
Отож, маємо зменшення витрат енергоносіїв, але не мали тепла взимку, бо в свій час через недбальство корпус був реконструйований із значними порушеннями теплового режиму і до цього часу (вже майже 20 років) ніхто не виділяв жодної копійки на усунення проблеми, тому студентам і викладачам взимку було не комфортно. 
 
Роботи  з утеплення даху цієї будівлі розпочалися у січні 2018 року, в результаті яких вкрито теплоізоляційним матеріалом 640 квадратних метрів даху, що мав металеву покрівлю без утеплюючого матеріалу. Саме тому  взимку в аудиторіях 2-го поверху значна частина тепла втрачалася через його бічні стіни, це підтвердила  у лютому 2018 року комісія представників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на чолі з доцентом Іваном Радьком
 
За ініціативи ректора Станіслава Ніколаєнка влітку 2018 року заплановано завершити роботи з утеплення навчального корпусу №6, розташованого по вул. Васильківській, 17. 
 
Зараз ведуться роботи по утепленню  2000 метрів квадратних «мансарди» (так жартівливо називають студенти і викладачі «бічні крила» другого поверху навчального корпусу). 
 
 
 
 
 
Також факультет землевпорядкування вже протягом трьох років продовжує гарну традицію, і для організації якісних та комфортних умов навчання, облаштовує закріплені за ним аудиторії (№102, 103, 107, 111). В деяких ведеться косметичний ремонт, а решта – капітально, із повною заміною підлоги, меблів, ламп, дошки тощо. Значну допомогу при цьому здійснюють наші роботодавці (Олег Цвях, Анатолій Полтавець та Тарас Миклуш). А в 111 аудиторії нарешті розпочнемо створення музею геодезії та землеустрою, вже є певні ідеї від активних викладачів Андрія Мартина, Наталії Мединської, Людмили Гунько, а восени залучимо й інших.  
 
Не оминули увагою і гуртожиток. Цього тижня власними силами завершуються ремонтні роботи у кімнатах 224, 306, 307, 324, які закріплені за факультетом землевпорядкування і  розраховані для студентів першого курсу. Цей відрізок роботи контролюмо разом із деканом та завідувачем гуртожитку №4 Валентина Пилявська, студентським активом (Євгеній Лазаренко, Андрій Аксьон).
 
То ж, не дивлячись на літо і період відпусток, вступну кампанію, факультет активно готується до 2018-2019 навчального року, поліпшуючи умови для отримання знань. 
 
Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook