Кафедра розширює міжнародні зв'яки!

15 червня 2018, 14:26
Дослідницький центр INRA, Франція та Геттінгенський університет Георга-Августа, Німеччина.
З 15 червня 2018 стартував спільний проект кафедри радіобіології та радіоекології НУБІП України, Дослідницького центру INRA,  Франція та Геттінгенського університету Георга-Августа, Німеччина. Темою проекту є вивчення впливу зміни землекористування на емісію парникових газів з ґрунту, його біологічні показники та здатність забезпечувати рослини елементами живлення.
Науковий проект реалізується завдяки отриманню гранту ENVRIplusHorizon 2020, який дає можливість здійснювати візити на дослідні поля та до лабораторій Франції для проведення мультидисциплінарних досліджень.
 
 
Головний заявник та виконавець проекту доц. Білєра Наталія розпочала роботу над виконанням проекту з 15 червня 2018 та здійснила візит до Франції. Під час першої фази проекту було відібрано зразки ґрунту, підготовлено проби до аналізу та проведено ряд аналізів ґрунтової біомаси та ферментів ґрунту.
 
 
 
 
Унікальною можливістю цього проекту є використання методу стабільних ізотопів – 13С та 15N - для вивчення зміни органічної речовини ґрунту за різних видів землекористування. Цей метод є достатньо дорогим і через фінансові обмеження не застосовується в Україні. Проте результати досліджень, отримані в даному проекті, можуть бути корисними і для нас, оскільки Україна та Франція мають схожі кліматичні умови та сортимент сільськогосподарських культур, що вирощуються.
 
 
 
Після завершення проекту його результати будуть опубліковані на офіційному сайті програми ENVRIplusHorizon 2020, а такожу наукових журналах.
 
Ігор Гудков
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook