У перший день прийому документів до НУБіП подали заяви більше 1100 майбутніх магістрів!

4 липня 2018 року

     Стартувала вступна кампанія. Традиційно першими до приймальної комісії свої документи подають бажаючі навчатися в магістратурі. Не оминула цієї події і прес-служба університету, яка на власні очі побачила ажіотаж біля відбіркових комісій, поспілкувалася зі вступниками та звернулася за коментарем до відповідального секретаря Віктора Шевчука.

     Майбуть найголовніше питання, яке турбує вступників, це обсяги державного замовлення, говорить Віктор Шевчук. Цього року ми здійснюємо набір до магістратури за 35 спеціальностями і загальна кількість ліцензованих місць – 3192. Ми ще не маємо затверджений обсяг державного замовлення, але впевнені, що він буде не меншим минулорічного – 1382. Це один з найвищих показників в Україні! Але, як засвідчила минулорічна вступна кампанія, бажаючих навчатися в нашому університеті дуже багато. І це зрозуміло: у НУБіП висока якість навчання, випускники затребувані в провідних компаніях, є можливість для дослідництва і міжнародної співпраці, а тому за деякими спеціальностями був конкурс і на контрактну форму навчання. До речі, вартість здобуття вищої освіти в НУБіП є вельми привабливою.

     Що ж до першого дня прийому документів, то тут встановлено певний рекорд, говорить Віктор Шевчук. За перший день роботи приймальної комісії до магістратури подано втричі більше заяв, ніж минулого року – 1148, з них 580 оригіналів документів. Традиційно найпопулярнішими є спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Агроінженерія», «Агрономія», «Лісове господарство», «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», «Ветеринарна медицина», «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва», «Державна служба». Випускників інших закладів вищої освіти зацікавили спеціальності «Управління інноваційної діяльності», «Економічна кібернетика», «Якість, стандартизація та сертифікація», «Право».

     Однією з перших, хто приніс свої документи до приймальної комісії на спеціальність «Геодезія та землеустрій», стала випускниця бакалаврату факультету землевпорядкування Тетяна Кравчук. За роки навчання тут, без перебільшення, зріднилася з ним і, що найважливіше – переконалася у високій якості освіти, тому продовжуватиму навчання в НУБіП, говорить вона. І поки ми спілкувалися з Тетяною, подати документи до магістратури прийшли ще четверо її колег по навчанню Віта Бондарчук, Настя Бабура і дві АніКапустюк і Багінська, які теж не хочуть прощатися з університетом, який відкрив їм стільки перспектив.

    Безумовною зіркою дня став Вадим Чамара, який не тільки приїхав до приймальної комісії подати диплом бакалавра китайського університету Jiangsu Normal University на спеціальність «Садово-паркове господарство», а й обрав для цього свій день народження: сьогодні йому виповнюється 21 рік, з чим ми його і вітаємо. Хлопець неординарний, він закінчивши український коледж вирішив спробувати продовжити навчання у Китаї.
     Я не володів китайською (тільки англійською) і тому для початку півроку вчив мову, склав іспит на четвертий рівень акредитації (з шести можливих), вступив до бакалаврату на ландшафтного архітектора і отримав диплом, говорить Вадим. Тепер вирішив повернутися в Україну і проблем з вибором вишу для продовження навчання не було: ще у коледжі багато чув, що НУБіП – найкращий.

     Навчається і прес-служба університету: сьогодні подала документи до магістратури спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» наш фотограф Тетяна Черкас, яка цілком слушно зазначила, що питати про її мотивацію, мабуть, зайве. А ось її подруги Аліна Кумейко, Катерина Ніколаєнко, Катерина Коновальська аргументували свій вибір вишу просто: шукати кращого не будемо, адже кращих за наш університет і рідний економічний факультет просто немає.

     Коли прийшов час вступати до бакалаврату, я вагався між НУБіП і Білоцерківським НАУ, обрав перший, а саме спеціальність «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» і не розчарувався, бо НУБіП має найкращу навчальну базу в Україні. Тому логічно, що магістратуру хочу закінчити теж тут, говорить Артур Маринчук. Він якраз чекав своє черги на подачу документів, поки їх оформляв його колега Олег Павельчук.

     Випускник бакалаврату факультету ветеринарної медицини Данііл Ляшкевич має гарний середній бал диплому, тому сподівається на успішний вступ до магістратури рідного факультету, який вважає провідним з підготовки лікарів ветеринарної медицини в Україні.

     Двоє випускників Мирогощанського аграрного коледжу Юрій Мудрик і Микола Грицюк хочуть навчатися в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження за напрямом підготовки «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».
     Під час Днів відкритих дверей я познайомився з навчальними лабораторіями інституту. Особливо сподобалась лабораторія електроприводу №29, говорить Микола. Оскільки хочу удосконалити свої знання та отримати практичні навички у роботі з новітніми електротехнічними приладами, то й обрав НУБіП. А мені сподобалися можливості, що надає університет, зокрема навчання і стажування за кордоном та у провідних українських компаніях, тож можна розпочати кар’єру ще будучи студентом, додає Юрій.

    А от випускниця Житомирського національного агроекологічного університету Наталія Канюка вступає на педагогіку вищої школи. Я викладаю в Київському професійному училищі деревообробки і тому хочу здобути педагогічну освіту, говорить вона. А НУБіП має одну з найкращих педагогічних шкіл, тому обрала його.

     Більше 30 заяв прийняли на нову спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Вона приваблива тим, що відкрита для вступу володарям дипломів бакалаврів усіх спеціальностей.

     Ось таким насиченим був цей день у приймальній комісії. Нагадаємо, перший етап прийому документів до магістратури триватиме до 27 липня. Детальна інформація про терміни вступної кампанії, вартість навчання, умови вступу, програми вступних випробувань тощо знаходиться в розділі Вступнику офіційного сайту НУБіП України.

Ірина Білоус


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook