Як розраховується сільський коефіцієнт при вступі до НУБіП – відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук

3 липня 2018 року

 

 Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 році конкурсний бал – комплексна оцінка досягнень вступника, яка обраховується за результатами вступних випробувань та іншими показниками з точністю до 0,001 відповідно до Умов та Правил прийому.

 
При вступі на навчання до НУБіП України в 2018 році остаточно конкурсний бал множиться на галузевий (ГК) та сільський (СК) коефіцієнти. 
 
Для осіб, зареєстрованих у селах не менше двох років до дня завершення подання заяв про вступ та які здобули повну загальну середню освіту у закладах освіти, що знаходяться на території сіл, у рік вступу сільський коефіцієнт дорівнює 1,02 (для спеціальностей галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольства» - 1,05).
 
Документом, який підтверджує право вступника на користування сільським коефіцієнтом, є Довідка про реєстрацію місця проживання особи, відповідно до додатку 13 правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207 (завантажити зразок можна за посиланням). 
 
У разі створення електронного кабінету вступника, перевірка статусу школи та року здійснюється автоматично на підставі інформації про наявний документ про загальну середню освіту. Можливість завантажити в ЄДЕБО Довідку про реєстрацію місця проживання особи надається лише тим вступникам, у яких буде підтверджено статус школи та рік випуску.
 
Після отримання такої довідки вступник сканує її і завантажує у свій електронний кабінет. Уповноважені особи приймальної комісії НУБіП України перевіряють право вступника стосовно можливості скористатись сільським коефіцієнтом.
 
Віктор Шевчук,
відповідальний секретар приймальної комісії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook