Літо - прекрасна нагода для навчання

3 липня 2018 року
Національний університет біоресурсів і природокористування України

 
Доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Галабурда Марія стала учасником семінару-тренінгу «Food Safety short course», що відбуваєтьсяв рамках співпраці НУБіП України з Пенсільванським державним університетом (PennState University (США), що триває зз 4 червня 2018. Програмою курсу передбачено вивчення теоретичних та практичних основ безпечності харчових продуктів.


Курс фокусується на врахуванні мікробіологічних та санітарних факторів при розробці харчових продуктів для забезпечення їх безпечності, застосуванні принципів НАССР при виробництві харчових продуктів та впровадженні програм управління небезпеками при виробництві. Компоненти курсу включають в себе лекції експертів, практичні та лабораторні заняття, ситуаційні завдання у вигляді групових проектів та виїзні заняття в умовах виробництва з метою аналізу факторів та умов, що можуть загрожувати безпеці продукту.


Протягом першого тижня слухачі «Food Safety shot course» мали змогу ознайомитися зі структурою наукових знань та досліджень пов’язаних із харчовими продуктами та їх значення для гарантування безпечності.

Другий тиждень стосувався вивчення теоретичних та практичних аспектів харчової мікробіології та значенню санітарно-гігієнічних умов для виробництва харчових продуктів. Під час лабораторно-практичних занять слухачі мали змогу відпрацювати матоди визначення мікроорганізмів у рідких та щільних харчових продуктах; дослідити якість миття та дезінфекції різних поверхонь, що можуть контактувати з харчовим продуктом.

Учасники курсу приймали участь у тестах правильного миття рук та правил особистої гігієни, які є обов’язковими для підприємств харчової промисловості.

Слухачі тренінгу дізнались про значення термічної обробки, консервування та пакування харчових продуктів, та значення цих процесів для гарантування безпечності харчових продуктів. Особливості взаємодії мікроорганізмів із харчовим продуктом.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook