Студенти успішно освоїли бухгалтерське програмне забезпечення під час навчальної практики з дисципліни "АРМ бухгалтера"

18 червня 2018 року

 У конкурентних умовах ринку праці випускник зі спеціальності «Облік і оподаткування» повинен мати належний рівень компетентності, яка являє собою динамічну комбінацію знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначають здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну та подальшу навчальну діяльність. Роботодавцю потрібні працівники, які здатні розв’язувати конкретні виробничі та управлінські проблеми. А для цього у фахівця повинні бути не лише теоретичні знання, а й практичні навички, певний досвід роботи. 

Саме цій меті слугувала навчальна практика з дисципліни Автоматизоване робоче місце бухгалтера. Протягом двох тижнів студенти 3 та 2 ст курсів спеціальності «облік і оподаткування» виконували завдання, максимально наближені до реальних умов роботи бухгалтера. Для цієї мети була задіяна лабораторія інформаційних технологій в бухгалтерському обліку та відразу три комп’ютерні аудиторії. Для виконання бухгалтерських завдань студенти використовували сучасне прикладне рішення «Бухгалтерія 8 для України (редакція 2.0)».
У ході практики студенти зробили налаштування програмного забезпечення, встановили облікову політику свого підприємства, виконали наскрізне практичне завдання, яке охоплювало усі основні ділянки облікової роботи: облік грошових коштів, основних засобів, оплати праці, розрахунків за податками, формування звітності. У кожного студента було власне індивідуальне завдання, після виконання якого був зроблений аналіз роботи, пошук та виправлення допущених помилок.
Одержані під час практики навички та досвід будуть гарним доповненням до вивченого раніше теоретичного матеріалу та сприятимуть формуванню висококваліфікованих фахівців зі спеціальності «Облік і оподаткування».

 

Володимир Литвиненко,
доцент кафедри обліку та оподаткування

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook