ННІ Лісового і садово-паркового господарства Всеукраїнською науково-практичною конференцією відзначив 20-річчя кафедри лісового менеджменту

18 червня 2018 року
ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України

15 червня 2018 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Лісовий менеджмент: актуальні виклики та перспективи розвитку» присвячена 20-річчю кафедри лісового менеджменту ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Метою Всеукраїнської науково-практичної конференції було обговорення сучасних проблем та перспектив економічної складової в системі підготовки фахівців лісового комплексу. 

Учасниками конференції були науково-педагогічні працівники кафедри різних років, випускники, докторанти, аспіранти, студенти.

З цією подією співробітників та ветеранів кафедри привітав директор ННІ лісового і садово-паркового господарства професор Петро Лакида. У привітанні він відзначив, що пишається досягненнями колег та переконаний, що й за сучасних непростих умов колективу кафедри до снаги підкорення нових висот у реалізації відповідальних завдань у справі підготовки висококваліфікованих фахівців для лісогосподарського виробництва та побажав натхнення, творчого пошуку і процвітання!

У своєму виступі завідувач кафедри лісового менеджменту доцент Галина Домашовець відзначила, що у 1998 році кафедра створена за підтримки декана лісогосподарського факультету Віктора Маурера, на базі кафедри лісової таксації з метою вдосконалення економічної та управлінської підготовки фахівців лісового господарства, підвищення рівня наукових досліджень у напрямі економічної оцінки природних ресурсів, екосистемних послуг лісів та сталого лісоуправління. За двадцять років діяльності кафедри випущені сотні фахівців, які працюють на лісогосподарських підприємствах країни, опублікована значна кількість наукових статей, монографій, підручників і науково-виробничих довідників. А також згадала у своїй доповіді всіх завідувачів кафедр, а це - перший завідувач кафедри д.е.н., професор Яків Дяченко, д.с.-г.н., професор Петро Лакида, к.с.-г.н. доцент Павло Кравець, к.с.-г.н. доцент Андрій Лащенко, к.с.-г.н. доцент Алла Оборська та продемострувала презентацію з фотографіями тих часів.

Галина Домашовець зазначила, що однією з основних складових успіху є, безумовно, колектив: нині на кафедрі працюють 6 академіків та членів-кореспондентів академій наук, створених на громадських засадах, 4 доктори і 11 кандидатів наук, над дисертаціями працюють 19 аспірантів, здобувачів та докторантів.

Багато теплих слів на свою адресу почули ювіляри від завідувачів кафедр: відтворення лісів та лісових меліорацій - Віктора Маурера, дендрології та лісової селекції - Юрія Марчука, ботаніки - Бориса Якубенка, технологій та дизайну виробів з деревини - Олени Пінчевської, які побажали впевненого поступу вперед, нових перемог та звершень!

Колектив кафедри пригадав найяскравіші моменти і події в історії кафедри: наукові конференції, круглі столи, літні екскурсії та спільні пікніки.

Подяки від директора ННІ лісового і садово-паркового господарства за багаторічну, самовіддану та плідну працю, вагомі досягнення на науково-педагогічній ниві, високу професійну майстерність, особистий внесок у виховання молодого покоління висококваліфікованих фахівців отримали: д.е.н., проф. Антоненко І.Я.,  д.ф.н. проф. Рябченко В.І., к.с.-г.н., доц. Ганжа П.К., к.с.-г.н., доц. Володимиренко В.М., к.с.-г.н., доц. Домашовець Г.С.

З ключовими доповідями на конференції виступили: д.ф.н., професор Володимир Рябченко на тему «Механізми впливу соціального середовища на результати освітньої діяльності вітчизняних університетів: світоглядно-компетентнісний аспект».

Жваве обговорення викликала доповідь директора Національного представництва FSC в Україні, доцента кафедри лісового менеджменту Павла Кравеця, який виступив з презентацією «Кооперація з FSС: від разових контактів до формування центру передового досвіду». Доповідачем представлено лісову сертифікацію як перспективний напрям наукової та практичної діяльності співробітників кафедри в умовах глобальних екологічних викликів.

Провідний науковий співробітник Відділу комплексної оцінки та управління природними ресурсами ДУ «Інститу економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України», д.е.н. Лицур І.М. розкрив еколого-економічні та соціальні засади реформування лісового комплексу України.

Родзинкою свята була екскурсія в Ботанічний сад та відокремлений підрозділ нашого університету – Боярську лісову дослідну станцію. І хоча, власне, огляд був нетривалий, побачене не залишило байдужим нікого.

Ще раз вітаємо кафедру лісового менеджменту з 20-річчям. Подальших наукових та педагогічних звершень, яскравих творчих успіхів, талановитих студентів та аспірантів, міцного здоров’я, процвітання та благополуччя!

Заступник директора

ННІ Лісового і садово-паркового господарства

Віктор Свинчук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook