Майбутні перекладачі завершують стажування у Китаї

15 червня 2018 року

Привіт з Китаю! Ми, Закатей Юлія та Бондар Руслана, студентки третього курсу гуманітарно-педагогічного факультету напряму «Філологія», хотіли б поділитися своїми враженнями про чудовий та надзвичайний Китай, а також розповісти про стажування, яке ми проходимо в Шеньянському аграрному університеті. А починалося все ось як…

Наприкінці листопада 2017 року декан нашого факультету – професор Шинкарук Василь Дмитрович –  поінформував студентів про можливість стажування в місті Шеньян (Китай). Така можливість з’явилася для студентів, які мають високі досягнення в навчанні та гарні знання з англійської мови, адже стажуватися планувалося у якості перекладачів або викладачів.

Коли ми прилетіли до Шеньяну, нас гостинно зустріли представники Офісу міжнародного обміну, які займалися оформленням наших документів. Слід відмітити умови проживання, які просто чудові. Ми живемо на території університету, що дуже зручно, адже поруч усі навчальні корпуси, які нам потрібні. Це нам відразу нагадало наш рідний НУБіП України. На території університету є супермаркет, центр друкування документів, їдальні (їх на території цілих шість). Виявилося, що є навіть магазин з окулярами для тих, хто має проблеми з зором. Все дуже зручно і компактно.

Ми проходимо стажування як викладачі англійської мови, працюємо з китайськими студентами. Наша головна задача – навчити студентів спілкуванню англійською мовою.  Ми, як викладачі, прагнемо довести їм, що не варто боятися – головне почати говорити! Іноді виникають труднощі у вигляді мовного бар’єру, але китайські студенти дуже старанні, працьовиті, тому дуже швидко опановують нові слова. Вони завжди раді допомогти, як і, взагалі, всі жителі Китаю.

Для нас стажування в Китаї – це неоціненний досвід. Тому ми вдячні адміністрації нашого університету та факультету за надану нам можливість. Китай – це дійсно щось надзвичайне. І нам приємно знати і усвідомлювати, що ми, українці, допомагаємо цій країні розвиватися!

Впевнені, що таке стажування відбувається не останній раз. Місто Шеньян та Шеньянський аграрний університет зустріне вас із щиро відкритими обіймами і відкриє ваші нові можливості!

Закатей Юлія,
Бондар Руслана,
студентки третього курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook