Гуманітарії відзвітували про реалізацію науково-дослідних проектів

13 червня 2018 року

Для перевірки стану виконання науково-дослідних робіт 11 червня 2018 року в присутності членів комісії на чолі з деканом Василем Шинкаруком заслухано звіти з науково-дослідних робіт, що їх фінансують за рахунок державного бюджету, та ініціативних науково-дослідних тем. На початку засідання Володимир Отченашко зазначив, що науково-дослідна частина університету постійно аналізує наукову діяльність кожної кафедри. Також він наголосив на певних нововведеннях щодо оцінювання наукової та інноваційної роботи, зокрема перспективі порівняння наукових досягнень закладів вищої освіти не загалом, а за основними напрямами знань, запровадження інституційного фінансування, що сприятиме об’єктивності оцінки та стане стимулом для науковців.

  

     2018 року на факультеті виконували три теми держбюджетного фінансування та дев’ять ініціативних тем. Керівники та виконавці НДР гідно представили членам комісії та колегам свої здобутки, ознайомили з результатами роботи та планами на наступний рік. 
     Комісія засвідчила, що виконання науково-дослідних робіт на гуманітарно-педагогічного факультету здійснюється на належному рівні, відповідно до затверджених планів та з дотриманням термінів. Уважне і вимогливе ставлення як до тем, що їх фінансують із державного бюджету, так і до ініціативних тем, адже більшість із них ‒ це апробація майбутніх проектів науково-дослідних робіт для подання на конкурс до Міністерства освіти і науки України.

  

     Варто зазначити, що публікаційна активність науковців з більшості тем перевищує заплановані показники. Декан Василь Шинкарук кожному керівникові тем висловив побажання виходити з ініціативою проведення наукових конференцій, круглих столів та семінарів міжнародного рівня, ширшого залучення інших підрозділів, закладів освіти та наукових установ, посилення роботи щодо отримання патентів на винаходи. Василь Дмитрович наголосив на пріоритетному значенні публікування результатів досліджень у виданнях, що їх індексують у міжнародних науково-метричних базах даних, виданні монографій, нагадав про відповідальність виконавців наукових тем.

     Підсумовуючи результати зустрічі, науковці мали нагоду для кращого розуміння своїх досягнень, труднощів та конкретизації подальших кроків.

Вікторія Кручек,
професор кафедри педагогіки 

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook