Вивчаємо та удосконалюємо англійську на Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2018»

10 червня 2018, 10:51

Вивчення іноземної мови в сучасному світі – це одна з найважливіших складових сучасної, успішної людини. Мовою міжнародного спілкування є англійська мова, знання якої відкриває доступ до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей. Однак студенти, які навчаються за спеціальностями з таких галузевих наук як сільськогосподарські, біологічні та технічні, у своїй більшості не розглядають іноземну мову як необхідний до вивчення предмет, керуючись думкою, що англійська мова не знадобиться їм у професійній діяльності, і часто здається занадто складною для вивчення. Тому проблема формування внутрішньої позитивної мотивації щодо вивчення іноземної мови для таких студентів є надзвичайно актуальною. І основним завданням кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей є формування мотивації щодо вивчення англійської мови за професійним спрямуванням. Звичайно, найбільш мотивуючим фактором на цьому етапі є професійний інтерес та усвідомлення практичного та теоретичного значення знань для майбутньої професійної діяльності. Факт відсутності можливості практики суттєво знижує мотивацію, але викладач може проводити виїзні практичні заняття з англійської мови на тематичних виставках, семінарах, круглих столах.

Тож 8 червня 2018 року асистенти кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Лілія Пилипенко та Наталія Глуховська разом зі студентам 1 курсу спеціальностей "Агрономія", "Садівництво та виноградарство" відвідали ювілейну Міжнародну агропромислову виставку «АГРО-2018», провівши на ній заняття на теми "Agricultural Equipment" і "Fertilizers".

Оскільки одним з найважливіших умінь при вивченні англійської мови є вміння говорити, студенти мали змогу не лише насолодитися виставкою, але й поспілкуватися англійською мовою, повторити вивчену лексику, що є дуже корисним перед екзаменом з англійської мови за професійним спрямуванням.
А ось і враження наших студентів:
Чебуніна Єлизавета, студентка 1 курсу спеціальності "Агрономія": "Виставка «АГРО-2018» — найбільша агропромислова виставка в Україні та Східній Європі. Вона виступає ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок в усіх сферах АПК України, діловим заходом, що відкриває можливості для співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками. Великі відкриті простори надають, недосяжні на жодній іншій аграрній виставці України, можливості демонстрації великої кількості зразків сільськогосподарської техніки, навіть найгабаритнішої.

Ми, студенти - майбутні агрономи, не могли пропустити цю подію. Нашою метою було побачити найсучасніші тенденції сільського господарства: точне землеробство, технології дронів, аналіз Big Data, органічне землеробство та інше. І що найцікавіше, ми пов’язали теорію з практикою, так як на парах англійської мови ми вже ознайомилися з лексикою по нашій спеціальності та нам було ще цікавіше використати всі знання англійської мови, оглядаючи агро-виставку.

На масштабній експозиції сільгосптехніки були представлені всі вітчизняні виробники, а також світові лідери сільгоспмашинобудування: Kuhn, AGCO, John Deere, Fendt, Maschio Gaspardo та ін. На Animal`EX 2018 провідні господарства з усієї України демонстрували свійську худобу. Також свої найсучасніші напрацювання презентували провідні виробники добрив та селекціонери".

Студентка спеціальності "Садівництво і виноградарство" Бойчук Ганна додає: "Загальне враження від побаченого залишилось позитивне. Виставка, на перший погляд, здається досить масштабною, але насправді вона ще більша, ніж очікуєш. Агротехніка вражає не лише своєю практичністю, а й естетичним виглядом. Ця виставка була важлива і актуальна для спеціалістів саме нашої професії і дала нам змогу побачити повну картину сучасних технологічних засобів в аграрній сфері, поспілкуватися англійською мовою та водночас краще підготуватися до екзамену з англійської мови за професійним спрямуванням, який в нас ще попереду. Тож з огляду побаченого на виставці, можемо точно сказати, що відвідування подібних виставок, використовуючи знання англійської мови, має бути обов’язковим для студентів нашого фаху.

Після виставки «АГРО-2018» ми ще раз переконалися, що обрали професію, що буде затребувана на ринку праці завжди. Ми ж нове покоління агрономів та садоводів, яке повинне не тільки йти в ногу із часом, а й намагатися ще бути, по можливості, на крок попереду. Адже саме ми маємо гідно продовжити те, чого досягли наші представники в агропромисловому комплексі та досягти нових вершин. Ми – майбутнє України – європейської аграрної країни. І найголовніше в чому ми переконалися це те, що знання англійської мови є необхідною складовою нашої професії. Вивчаючи англійську мову і постійно практикуючись в ній ви обов’язково досягнете успіху!"

Асистент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей
Лілія Пилипенко, 
студентка 1 курсу спеціальність
"Агрономія" Чебуніна Єлизваета, 
студентка 1 курсу спеціальність
"Садівництво та виноградарство" 
Бойчук Ганна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook