Викладачі кафедри іноземної філології і перекладу взяли участь у «Днях аграрної освіти і науки Франції в Україні 2018»

8 червня 2018 року

      За ініціативи Посольства Франції в Україні й НМЦ «Агроосвіта» та сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства освіти і науки України з 29 по 31 травня вже вп’яте відбулися традиційні «Дні аграрної освіти і науки Франції в Україні», які стали спільною франко-українською платформою для українських освітян та їхніх французьких колег.

     Цього року захід відбувся в сонячній Одещині. Понад 40 іноземних та українських учасників симпозіуму гостинно приймали в Одеському державному аграрному університеті, Інституті виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова, Одеській національній академії харчових технологій, а також у господарствах регіону.
     Під час триденних семінарів та лекцій науковці презентували сучасні освітні тенденції вищих шкіл Франції, обмінювались практичним досвідом щодо технологіями вирощування винограду і різних видів плодово-ягідних культур та особливостей підготовки фахівців для цієї галузі.

     Гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України представляла Наталія Рудницька, яка у своїй доповіді презентувала систему професіоналізації освіти у вищих аграрних школах Франції і можливості її імплементації в освітній процес українських вишів.

     «Дні аграрної освіти і науки Франції в Україні» продемонстрували потенціал, актуальність і взаємозацікавленість обох сторін у проведенні таких заходів, які і в подальшому сприятимуть популяризації аграрної освіти і науки за межами України, підвищенню професійного рівня підготовки фахівців для сільського господарства і зміцненню дружніх стосунків між Україною і Францією.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

 
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook