Олександра Пархоменко аспірантка кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті здобула 4 золоті медалі на чемпіонаті Європи з радіоспорту 2018 року

4 червня 2018, 13:27
м.Кишинів, Республіка Молдова

Олександра Пархоменко аспірантка кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету на 13-му чемпіонаті Європи з радіоспорту 2018 року виграла 4 дисципліни зі спортивної радіопеленгації і радіоорієнтування, змагання пройшли у гірських лісових масивах поблизу Кишинева.

 

Олександра майстер спорту України зі спортивного орієнтування, заслужений майстер спорту України з радіоспорту, підтвердила статус найтитулованого спортсмена НУБіП України за останнє десятиріччя, лідера національної збірної команди України зі спортивної радіопеленгації.

Спортивна радіопеленгація – один з 5 видів змагань з радіоспорту, технічно складний вид з великими фізичними і розумовими навантаженнями, який полягає у бігу по лісових масивах різного типу (рівнинних, гірських, пісчаних, різної прохідності) пеленгації, визначенні і пошуку радіопередавачів розміщених на місцевості. Чемпіонати України, Європи, світу проводяться у 4 вправах: спринт, дві класичні дистанції на діапазонах 3,5 МГц і 144 МГц, радіоорієнтування, розігрується як особиста першість по вікових групах так і командна першість по групах у кожній вправі.

На старті, на класичних дистанцій і дистанції спринту, спортсмени отримують чисту карту з позначенням місця старту і фінішу. За допомогою саморобних приймачів спортсмен має на бігу запеленгувати і знайти на місцевості радіопередавачі встановлені суддями, радіопередавачі виходять в ефір тільки у певний визначений суддями час. У вправі радіоорієнтування учасники отримують карту із вдрукованими точками контрольних пунктів в районі яких встановлені мікропередавачі яких чутно лише за 50-250 метрів, а дійсне місце розташування передавача спортсмену не відоме. На цих змаганнях один передавач (кп №9) встановлений суддями навіть за 400 метрів від намальованого на карті кружечка!

 

Ці змагання для Олександри були контрольним стартом перед 19-им чемпіонатом світу зі спортивної радіопеленгації (чемпіонати світу проводяться один раз на 2 роки), який відбудеться на початку вересня 2018 року у Південній Кореї. 

В’ячеслав Пархоменко старший викладач кафедри фізичного виховання, заслужений тренер України, виступає в змаганнях серед ветеранів в категорії 50 років і старше, в останній день чемпіонату у вправі радіоорієнтування виступав в категорії чоловіків 21 рік і зайняв 4 місце серед елітних спортсменів.

Бажаємо спортсменам успішних виступів на чемпіонатах України у червні і липні місяцях та чемпіонаті світу 2018 року в Південній Кореї. 

В’ячеслав Пархоменко

тренер секції

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook