Мостовий Володимир: його ім’я - синомім висококласної журналістики

5 червня 2018, 9:49

 

6 червня Україна святкує День Журналістики.

Напередодні свята доцент кафедри Вероніка Чекалюк зустрілася із людиною, чий авторитет беззаперечний для кожного представника «четвертої влади».

Вероніка Чекалюк ділиться враженнями: «Є люди, яким не потрібні відзнаки й нагороди, бо уособлюють найпрестижніше й навагоміше, що може бути у суспільстві. Таким є Володимир Павлович Мостовий. Він виховав не одне покоління журналістів і громадських діячів. Його видання «Дзеркало тижня» понад двадцять років тримає в тонусі весь політичний бомонд. 

Пригадую нашу першу зустріч, як і сьогодні, щоправда в іншому приміщенні, але декорації незмінні: шкіряне крісло, дерев'яний стіл з рукописами й книгами від авторів, сигаретний дим....  Для мене не курця - це відчутия нірвани, коли мудрість й п'янкий дим дають ефект кіно. Сьогодні, напередодні Дня журналіста, ми зустрілися обговорити статтю. 

Усміхнений, з іскорками в очах,  мене зустрів жартами, як колись, 20 років тому.

 

Мостовий - це окремий світ, планета публіцистики....  Вік класиків, ери якісної журналістики. 

У моїх руках квіти. Це волошки, бо така самодостатня людина заслуговує на все найкраще, але слів замало. У моєму варіанті - дарувати квіти. А Мостовий жартує: «Це ж ти, Вероніко, «баришню» знайшла... квіти надумала дарувати...» Люблю і шаную, нехай Володимир Павлович Мостовий направляє, навчає, окриляє, править й «підколює» дотепними жартами ще не одне покоління журналістів. Зі святом, колеги!»

 

Марія Ленд

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook