На економічному факультеті відбувся тематичний захід « Україно моя ти найкраща у світі»

5 червня 2018 року

З метою гідного відзначення у 2018 році 27-ї річниці незалежності України, 100-річчя відродження української державності, засвідчення значення Української революції 1917-1921 років для проголошення Україною незалежності у 1991 році Президент доручив Кабінету Міністрів, Міністерству закордонних справ, обласним, Київській міській державним адміністраціям, Держкомітету телебачення і радіомовлення України провести низку урочистих заходів.

Указ також визначає, що центральними і місцевими органами виконавчої влади, зокрема мають бути розроблені та реалізовані регіональні плани заходів з підготовки та відзначення Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності. Крім того, Держкомітет телебачення і радіомовлення України має забезпечити широке висвітлення заходів із підготовки і відзначення відповідних святкувань, трансляції циклів тематичних теле- та радіопередач, художніх і документальних фільмів.
   4 червня в читальному залі 10 гуртожитку відбувся тематичний захід «Україно моя ти найкраща у світі». Зібралися учасники поетичного клубу «Баланс» та студенти економічного факультету з ініціатором даного зібрання заступником декана економічного факультету з виховної роботи Криворотом Олегом Григоровичем.
     Палагута Натілія, Яцюк Ярослава, Луговик Тетяна продекламували поезію про рідний край, а Ярослава Ахромєєва виконала авторську пісню. Виступив і сам Олег Григорович прочитавши декілька авторських віршів.Ось один із них:

Висловлюють після поразок не всі співчуття,
хоча дуже прикро, знайдеться усім нам заміна,
а сильних людей, дуже сильно ламає життя,
поставити хоче героїв усіх на коліна!
Життя не шкодує, вискакує серце з грудей,
зненацька зустріть на шляху можна пастку ворожу,
б»є доля нещадно і боляче гідних людей,
доводячи всім, що вони підійнятися зможуть!
Не просто без родичів і перспективних зв»язків,
тепліше, зручніше й комфортніше в батьківських стінах,
старається не зачіпати життя слабаків,
що повзають, кланяються і весь час на колінах!

      День Незалежності України відмічається 24 серпня. Підтвердив цей статус народний референдум що відбувся в грудні 1991 року.
Для всього народу України цей день дуже важливий. Практично з часів розпаду Київської Русі країна не була унітарною державою. Український народ прагнув свободи та незалежності. Весь час українці як народність терпіли притискання та заборону на спілкування рідною мовою. Культура народу розвивалась в тяжких умовах. Багато письменників та творців української культури арештовувались та піддавались репресіям.
Незважаючи на тяжкий шлях, українці зберегли свої традиції, мову та прагнення до свободи. Референдум став черговою сходинкою на шляху до свобідної демократичної держави.

    День Незалежності кожного року нагадує не тільки українському народу, але і всьому світу, про існування незалежної, демократичної та унітарної країни. В цей день загострюється відчуття істинної національної приналежності. Саме тоді, як ніколи, виникає бажання вдягти українську вишиванку, скуштувати вареників і заспівати пісню на українській мові.

Студентка 3 курсу економічного факультету, відповідальна за культмасовий сектор
Палагута Наталія

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook