Публічна дискусія на тему “Кібербезпека та дезінформація в Україні та на Заході” з провідними світовими експертами

26 травня 2018 року

    24 травня 2018 року викладачі кафедри адміністративного та фінансового права Юлія Янчук та Людмила Головій, а також студенти групи 1503 юридичного факультету були присутніми на публічній панельній дискусії на тему “Кібербезпека та дезінформація в Україні та на Заході” з провідними світовими експертами з безпеки в Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС, яка була проведена Фондом Віктора Пінчука.
   Спікерами даної дискусії були – Генерал Кіт Александер, Головний виконавчий директор та президент IronNet Cybersecurity, директор Агентства Національної Безпеки (2005-2014); Тоомас Хендрік Ільвес, Президент Естонії (2006-2016 рр.) та Джаред Коен, автор бестселерів, колишній радник двох Державних секретарів США та Головний виконавчий директор Jigsaw. Модерувала захід Енн Епплбаум, експерт з міжнародних відносин, лауреат Пулітцерівської премії. Захід проводився англійською мовою.


    Питання кібербезпеки на сьогодні в Україні є надзвичайно актуальним, враховуючи постійні загрози національній безпеці в умовах ведення гібридної війни. У протистоянні кіберзагрозам цінний досвід Естонії. Адже 11 років тому саме вона зазнала он-лайн атак на рівні держави. Естонія була змушена закрити банки, урядові офіси та газети. Сьогодні країна визнана світовим лідером у сферах електронного урядування та забезпечення кібербезпеки та готова ділитись досвідом і закликає до міжнародної співпраці.
 Джаред Коен розказав про роль інформаційних технологій у світі. Генерал Кіт Александер поділився своїм баченням щодо питань кібербезпеки та протистояння кіберзагрозам. По завершенні дискусії, був зроблений висновок, що кібервійна ставатиме дедалі сильнішою, а інтернет-атаки допомагатимуть вести протистояння у реальному світі. Тож гуртування всередині країни та міжнародна підтримка мають стати надійним щитом від кіберзагроз. Єдиний можливий спосіб захиститись від кібератак – співпраця компаній, громадського сектору та уряду. Це не проблема, яку може хтось розв’язати одностайно. Її можна вирішити тільки разом, спільними зусиллями міжнародної спільноти.

Юлія Янчук
старший викладач кафедри
адміністративного та фінансового права

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook