STUDENT AGRITECH CHALLENGE

16 травня 2018 року

12-13 травня на запрошення державної установи «НМЦ «Агроосвіта» студенти ІІІ та IV курсів спеціальності «Комп’ютерна інженерія» Ніжинського агротехнічного коледжу стали учасниками Student Agritech Challenge – 30-ти годинного марафону, під час якого вони мали чудову нагоду представити свої інноваційні ідеї з оптимізації та автоматизації виробництва. Захід проводився в місті Києві на базі інноваційного парку UNIT.City – єдиного на території України.

       Ініціатором та організатором Student Agritech Challenge виступив агрохолдинг ПАТ «Миронівський хлібопродукт», що є лідером з виробництва курятини, а також спеціалізується на вирощуванні зернових та іншій аграрній діяльності (виробництво м’ясо-ковбасних виробів та м’ясних виробів, готових до вживання).

       Для участі у 30-годинному марафоні приїхало понад 100 осіб з різних регіонів України, було сформовано 21 команду по 5 осіб у кожній, серед них студенти університетів міста Києва (зокрема представники НУБіП України), Львова, Харкова тощо. Від нашого навчального закладу випробували власні сили студенти Дирда Максим, Лавський Володимир, Саченко Павло (група КН151) та Мороз Євген, Романченко Богдан (група КН141).

       Учасникам марафону надавалася чудова можливість не тільки ознайомитися з діяльністю агроіндустріального холдингу, але й отримати:
  • досвід вирішення реального кейсу компанії;
  • консультації провідних експертів МХП;
  • можливість попрацювати в одній команді з молодими спеціалістами МХП;
  • нетворкінг з більш ніж 100 учасниками хакатону.
       Програма заходу була настільки насиченою (не дивлячись на її тривалий період у 30 годин), що після реєстрації та формування команд учасники одразу занурилися в роботу. Усім було оголошено кейс з конкретним завданням на тему «Оптимізація доставки комбікорму від бункера до пташника при збереженні цілісності гранули комбікорму». Його мета – знизити затрати на перевезення комбікормів та налагодити автоматизовану їх подачу  до пташників.

Саме з цього моменту й розпочався відлік часу для створення концепту та презентації. Кожній із команд допомагали досвідчені ментори, зокрема наші студенти працювали з Єлизаветою Плохотнюк, провідним фахівцем МХП. Над розробкою учасники хакатону працювали всю ніч, тому що до наступного дня мали ще й підготувати виступ, у формі презентації, перед членами журі. І лише по закінченню другого дня марафону було оголошено його результати.  Головним призом для команди-переможця стала подорож до одного з інноваційних технопарків Ізраїлю. Усі інші учасники отримали пам’ятні сувеніри й неперевершені враження.
       Наші студенти переможцями не стали (хоча й отримали призи в різних номінаціях), але це зовсім нікого не засмутило, оскільки враження й досвід, отримані від спілкування з іншими учасниками, фахівцями агроіндустріального холдингу просто вразили. Крім того, особиста участь у подібного  рівня Student Agritech Challengeгарний досвід і можливість до подальшого успіху!  
     
 Бажаємо нашим студентам більше таких проектів, професійного зростання й, звичайно, перемог!
 
Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook