Кафедра паразитології та тропічної ветеринарії продовжує профорієнтаційну роботу з школярами міста Києва

16 травня 2018 року

На ректораті 10 квітня 2018 р. ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко наголосив: «…необхідна радикальна перебудова профорієнтаційної роботи…, починаючи з 8-9 класу учнів потрібно зацікавлювати в продовженні навчання в нашому університеті…, запрошувати відвідати лабораторії університету ... Тобто в профорієнтацію вкладати глибший зміст».
У загальноосвітніх школах закінчується навчальний рік. Педагогічні колективи підводять підсумки, а школярі діляться враженнями чим же цей рік може бути пам’ятним. А пам’ятним  він може бути внаслідок отримання незвичних вражень. А такі враження пропонують співробітники кафедри паразитології та тропічної ветеринарії при відвіданні навчального паразитологічного музею кафедри. То ж по декілька разів на тиждень гостями кафедри є школярі старших класів м. Києва. Вони з захопленням проходять коридорами 12 навчального корпусу і з заздрістю спостерігають за студентами, що їм зустрічаються у білих халатах та шапочках. Це ж майбутні «айболіти». А коли потрапляють у навчальну аудиторію 201 блоку А, їхні очі округлюються від вигляду музейних експонатів.

Тут їх радо зустрічають професори Наталія Сорока, Михайло Прус чи доценти Олена Семенко, Марина Галат, Раїса Слободян, Ірина Пашкевич і починається урок, який поєднує і знання із зоології, і з екології, і з епідеміології. З яким захопленням діти розглядають мікроскопічних паразитів під мікроскопом! Викладачі показують макропрепарати паразитів і розповідають про особливості їх циклів розвитку, про небезпеку для здоров’я людини, що необхідно робити щоб вберегтися від зараження.

А скільки виникає питань, на які діти отримують вичерпні відповіді у доступній для них формі.
І звичні запитання до дітей: а чи є у вас дома тварини? А чи вони хворіють? А чи відвідували із своїми улюбленцями ветеринарного лікаря? А чи мрієте ви бути у майбутньому стати лікарем ветеринарної медицини і навчатись у нас на факультеті? Так, ці школярі, можливо, ще не визначились у виборі фаху, але вони уже знають що у Києві є такий навчальний заклад, що має матеріальну базу і привітних та доброзичливих викладачів.
 

Михайло Прус,

професор кафедри паразитології та тропічної ветеринарії
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook