Наукові гуртки кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології на Фестивалі студентської науки

14 травня 2018, 21:14

У програму Фестивалю студентської науки, що 14 травня пройшов на факультеті ветеринарної медицини, включені усі наукові гуртки кафедри  «Ветеринарна мікробіологія», «Мікробіологія продуктів тваринництва», «Сільськогосподарська мікробіологія», «Санітарна і харчова мікробіологія», "Біотехнологія у ветеринарній медицині", «Ветеринарна вірусологія».

Оскільки на кафедрі навчаються студенти із факультетів Ветеринарної медицини; Харчових технологій та управління якістю продукції АПК та Тваринництва та водних біоресурсів, то й у гуртках беруть участь їхні представники.

Виступи старост гуртків викликали жвавий інтерес, адже об'єктами дослідження юних мікробіологів є довкілля, повітря навчальних аудиторій та приміщень для утримання тварин, питної води з крану та із водойм, харчові продукти із ринку та супермаркетів, корми для тварин, вміст вакцин, пробіотики та принцип їх конструювання та інші цікаві теми.

Юні біотехнологи та вірусологи розказували про принцип культивування клітин in vitro, дослідження живучості клітин та вплив вірусів на стан самих клітин і їхню реплікуючу здатність.

Старости гуртків цікаво доповіли про виконані дослідження своїх гуртків, розказали про плани та поділилися баченням щодо стратегії розвитку гуртків. Опісля вони відповіли на усі задані їм запитання. Усі виступи супроводжувалися презентаціями з використанням мультимедійної техніки.

Гурток "Сільськогосподарська мікробіологія" (науковий керівник - проф. О.В. Яблонська) представляв студент 2 курсу факультету ветеринарної медицини Олексій Панчихін, гурток "Ветеринарна мікробіологія" (науковий керівник - доц. Ф. Ж. Ібатулліна) -- студентка 2 курсу факультету ветеринарної медцини, гурток "Санітарна і харчова мікробіологія" (науковий керівник  - доц. М. В. Мельник) -- студентка 3 курсу факультету ветеринарної медицини Катерина Токарева, гурток "Біотехнологія у ветеринарній медицині" (науковий керівник - доц. О. В. Новіцька) -- студентка 3 курсу факультету ветеринарної медицини.

На фестивалі були присутні наукові керівники студентських наукових гуртків, викладачі та співробітники факультету.

проф. О. В. Яблонська

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook