Весняне стажування за кордоном

14 травня 2018, 17:04

 

Міжнародна діяльність кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей реалізується шляхом стажування викладачів кафедри в європейських університетах та вивчення європейського досвіду навчально-виховного процесу. А тому, з 21 квітня по п'яте травня 2018 року доцент кафедри Людмила Березова перебувала на стажуванні в Жешувському університеті, Польща.
Жешувський yніверситет - найбільший сучасний вищий навчальний заклад у південно-східній Польщі, де велика увага приділяється професійному розвитку студентів та їх майбутньому.

Університет має сучасні модернові корпуси, оснащені новітнім комп’ютерним обладнанням аудиторії, малі академічні групи, комфортні зони відпочинку для студентів, багату бібліотеку (як електронну, так і друковані видання), практичне навчання безпосередньо пов’язане з виробництвом і впровадженням наукових досліджень у життя, активну участь у міжнародних і грантових програмах, міжнародні зв’язки, насичене студентське дозвілля, власні спортивні команди.

Стажування включало зустріч з керівництвом університету, деканами факультетів, керівником міжнародного відділу, керівником ліцею Жешувського університету, а особливо увага приділялась роботі в центрі іноземних мов та на кафедрі педагогіки.

 

Цікавий та активний відпочинок студентам пропонують не лише гуртки університету, а й саме місто, де проводяться цікаві фестивалі та події. Впродовж року студенти мають змогу відвідувати кінотеатри, театри, мистецькі галереї, а також фотовиставки. Одним із найцікавіших заходів є фестиваль студентського спорту, де беруть участь представники багатьох країн. У місті проходить Фестиваль польських фольклорних колективів та міжнародний фестиваль пісень під назвою «Карпатія».
Студенти, які цікавляться мистецтвом, відвідують театр ім. Ванди Семашкової та театр «Маска», куди приїжджають з виставами представники польських та закордонних театрів. Як і інші міста, Жешув гостинно запрошує до оригінально оформлених кав’ярень. Таким чином, студенти активно проводять вільний час і відпочивають від навчання.

15 - 20 квітня 2018 року доцент Олександр Поліщук взяв участь у програмі міжнародного стажування "Сучасні методи викладання та інноваційні технології у вищій освіті: європейський досвід та провідні тенденції" у Віденському університеті (Австрія) та Пан-Європейському університеті (м. Братислава, Словаччина). Метою стажування було комплексне вивчення ефективних практик, актуальних питань освіти і науки, відповідних нормативно-правових документів, трансляція вітчизняного і зарубіжного досвіду, в цілому - підвищення професійної кваліфікації науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів України, участь у науково-практичних семінарах за участю викладачів і вчених європейських університетів. 

Учасники стажування відвідали Віденський університет, який є найстарішим у Європі. Досвідченні викладачі провідного європейського закладу вищої освіти радо зустріли своїх колег із України та поділилися з ними своїми методиками та прийомами навчання. Протягом надзвичайно насиченого та напруженого дня українські викладачі мали змогу ознайомитися із новітніми прийомами та підходами до освітнього процесу, відвідали навчальні аудиторії та бібліотеку.

Другим етапом стажування стали відвідини Другим етапом стажування стали відвідини Пан-Європейського університету. Пан-Європейський університет - сучасний вищий навчальний заклад в столиці Словаччини. Це справжня колиска освіти в Братиславі. В університеті діє 5 факультетів, які готують фахівців у найпоширеніших галузях діяльності Європи - права, масових комунікацій, інформатики, економіки і бізнесу, а також психології. Місія даного навчального закладу - давати високоякісну і ексклюзивну освіту, яка дозволить прискорити прогрес і впровадження інновацій по всьому світу.

В результаті короткої, але насиченої програми українські вдалося не лише дізнатися про новітні європейські тенденції в освіті, але й зав'язати нові контакти та знайти колег-однодумців як за кордоном, так і в Україні!

Людмила Березова
Олександр Поліщук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook