ФІЛОЛОГИ ВЗЯЛИ АКТИВНУ УЧАСТЬ У ПЕРШОМУ ЕТАПІ VIІ «ФЕСТИВАЛЮ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКИ - 2018» В НУБІП УКРАЇНИ

11 травня 2018 року
НУБіП України

   10 травня 2018 року було проведено першій етап VIІ «Фестивалю студентської науки − 2018» в НУБіП України, який був присвячений 120-річчю Університету та Дню науки. Студенти кафедри романо-германських мов і перекладу звітували про роботу наукових гуртків «Подорож континентами та країнами» і «Explorer».

 

    Староста гуртків, представили результати наукової діяльності, стратегію розвитку, ознайомили присутніх із проведеними заходами.
Науковий гурток «Подорож континентами та країнами» займається дослідженням актуальних проблем сучасного перекладознавства, мовознавства, лінгвокраїнознавства, лінгвосинергетики, а також реалізацією наукового і творчого потенціалу талановитих студентів факультету. Керує діяльністю наукового гуртка Бабенко Олена Вікторівна, кандидат філологічних наук, доцент. Члени гуртка креативні та допитливі, вони зацікавлені в розкритті свого науково-публіцистичного та творчого потенціалу. Члени гуртка є учасниками конференцій та неодноразово публікуються у збірниках наукових праць.
Особливо варто відмітити студентку гуртка Погукай К., яка брала участь у II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Англійська мова та література» та посіла почесне 12 місце серед понад 48 закладів вищої освіти. Гуртківці беруть активну участь у проведенні заходів на факультеті, особливо школи «Юний філолог» для абітурієнтів м. Києва та області, а також у роботі англомовних семінарів, розмовних клубів та круглих столах.

 


    Гурток «Explorer» представляли п’ятеро дівчат 2 курсу та науковий керівник доцент Сидорук Г.І. Староста гуртка, студентка-філолог 2 курсу Бабак Даша, маючи під рукою весь чималий доробок гуртківців, яких налічується більше 34 з різних курсів – від 1 курсу бакалаврів, до 1 і 2 магістратури і навіть студентів заочної форми навчання, чітко, впевнено, в логічній послідовності відзвітувала про діяльність гуртка, навівши заходи, підкріплені відповідними фотографіями та коментарями. Слухачі відреагували оплесками, журі дало позитивну оцінку. Гуртківці, окрилені високою оцінкою їхньої роботи, з ще більшим натхненням й заповзятливістю шукатимуть розв’язання складних й інтригуючих питань перекладу з іноземних мов.
   Студенти гуртка вдячні за створення творчої атмосфери членами організаційного комітету фестивалю на чолі з Харченко Світланою Василівною, заступником декана гуманітарно-педагогічного факультету під час презентацій досягнень наукових гуртків.


Олена Бабенко, керівник наукового гуртка
«Подорож континентами та країнами»,
Галина Сидорук, керівник гуртка
«Explorer»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook