Розумним бути модно: хімічний брейн-ринг, присвячений до 120-річчя університету

9 травня 2018 року

     Чи знаєте ви, який метал став однією з причин падіння Римської імперії, чи чому у 1714 р Папа Климент II наказав звозити у величезних кількостях гній і всілякі відходи до Колізею, або посуд з якого металу врятував офіцерів Олександра Македонського під час походу в Індію? Знайти відповіді на ці каверзні запитання і переконатися в тому, що хімія – це основний предмет в школі життя змогли 85 учасників 12 команд загальноуніверситетських змагань «Хімічний брейн-ринг», які в цьому році були приурочені до 120-річчя нашого університету.

     І справді, студенти перетворили хімічну аудиторію в інтелектуальний ринг, в якому перемогу могли здобути лише найерудованіші та найкмітливіші учасники, намагаючись якомога швидше знайти відповіді на цікаві запитання ведучої – старшого викладача кафедри загальної хімії Кравченко О.О.

     Слідкувало за порядком та дотриманням правил інтелектуальної гри поважне журі: завідувач кафедри загальної хімії Антрапцева Н.М., доценти Кочкодан О.Д. та Солод Н.В., старший викладач Жила Р.С. У ході гри учасники команд продемонстрували знання з хімії, ерудицію, кмітливість та винахідливість, отримали гарний настрій та задоволення.

     У цьому році перемогу здобула команда зі справжньою хімічною назвою «Алкани», що представляла факультет тваринництва та водних біоресурсів, яка у фінальному запеклому двобої лише на останньому запитанні випередила срібних призерів – команду «Діти Менделєєва» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     Варто зазначити, що бронзові нагороди виборола ще одна команда факультету тваринництва та водних біоресурсів«Аурум», яка в матчі за третє місце обіграла минулорічних лідерів – команду механіко-технологічного факультету «Якір», яку в цьому році представляли першокурсники спеціальності «Транспортні технології».

     Переможці та призери отримали почесні дипломи та подарунки. То ж наше свято знань успішно відбулося, а, спостерігаючи за азартом, кмітливістю, винахідливістю та ерудицією учасників, можемо стверджувати: «Розумним бути модно»!

Ольга Кравченко,
старший викладач кафедри загальної хімії
Роман Жила,
старший викладач кафедри загальної хімії 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook