До 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

25 квітня 2018 року
м. Житомир
    «Чорнобильська катастрофа. Актуальні проблеми, напрямки та шляхи їх вирішення» – така міжнародна конференція відбулася в Житомирському національному агроекологічному університеті 25–26 квітня. У конференції взяли участь близько 200 осіб, серед яких були представники органів влади та місцевого самоврядування, провідні експерти та науковці з України, Республіки Білорусь та Японії. Під час конференції були розглянуті питання про забруднення навколишнього природного середовища радіоактивними речовинами, ефективність робіт з радіаційного захисту населення, соціально-психологічні та економічні наслідки, аварії, радіоекологічної та радіобіологічної освіти.
   
   
    Наукову частину конференції відкривав академік НААН І.М. Гудков  пленарною доповіддю, присвячену пам’яті академіка Д.М. Гродзинського – видатного радіобіолога, педагога, громадського діяча.
    З пленарними доповідями виступили також співробітники кафедри доцент М.М. Лазарєв, який висвітлив проблеми реабілітації та повертання до використання забруднених радіонуклідами територій і старший науковий співробітник О.Ю. Паренюк, доповідь якої була присвячена формуванню  протоекосистем всередині зруйнованого енергоблоку Чорнобильської АЕС.
    Всі троє доповідачів були нагороджені грамотами Міністерства екології та природних ресурсів.

К.Є. Шаванова

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook