Про сексуальність фахівцям і усім, хто прагне розвиватися

30 квітня 2018 року
 
Останнього квітневого дня відбувся одноденний тренінг-лекторій для фахівців у сфері сексотерапії та сексології під егідою «Асоціації сексологів та сексотерапевтів України».
 
Акценти були розставлені таким чином, аби створити певну атмосферу дослідницької напруги, вибити з колії звичного сприйняття як предмету професійної діяльності, так і самих себе слухачами.
 
Професіоналізм, тобто здатність оперувати величезними об’ємами вже напрацьованих і апробованих заходів у типових ситуаціях та випадках, з якими стикаються сексотерапевти у повсякденній практиці, в ідеалі має доповнюватися мистецтвом схоплювати як унікальність самого пацієнта, так і становища, в якому опинився саме він (вона).
 
Задля цього терапевт має розширити горизонти власної мобільності, тим самим відмовляючись від наперед заданих моделей поведінки та реакцій на звичні і нібито стандартні «діагнози».
 
До речі, подібна «провокативна» практика подачі матеріалу в розрізі соціально-гуманітарних та філософських дисциплін у вишах, також може виявитися досить ефективною, оскільки сприяє не просто засвоєнню певного об’єму, часто, як показує життя, надлишкової інформації, а мобілізації оперативних можливостей студента. Студент не просто поверхово розуміє, що він є громадянином, членом спільноти абощо, а практично відчуває себе членом колективу, переживає свою спорідненість з простором власного існування і діяльності.

Презентація на тему "Непізнана сексуальність"

Презентація на тему "Світоглядні парадигми сексуальності"
 
Володимир Калуга, 
професор кафедри історії і політології
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook