Салознавці факультету тваринництва та водних біоресурсів прийняли участь у науково-практичному майстер-класі

4 травня 2018, 18:02

На кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві в кінці квітня 2018 року відбувся науково-практичний майстер-клас «Сучасні технології виробництва та методи оцінки  якості продукції свинарства» для співробітників факультету та студентів. Захід був проведений доктором сільськогосподарських наук, завідуючою лабораторією зоотехнічного аналізу та якості м'яса Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН Іриною Баньковською.

 У ході майстер-класу було сформовано групи експертів для органолептичної експертизи зразків сала  вироблених за різних технологічних прийомів. Метою проведення заходу було одержання практичних навичок проведення експертної оцінки продукції свинарства. Для викладачів факультету було презентовано наукову доповідь особливостей формування продукції свинарства в умовах інтенсифікації виробництва.

 

 

 

 

 

В ході проведення науково-практичного заходу для студентів 4 курсу напряму підготовки «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Ірина Баньковська  прочитала лекцію «Біологічний антагонізм: кількість і якість м’яса свиней. Сучасні тенденції, проблеми, перспективи», де було розкрито проблеми PSE- та DFD-вад свинини які зумовлені патологічними порушеннями процесів обміну в клітинах м'язової тканини за життя тварин, що генетично обумовлені і провокуються технологічними стресами. Також для студентів було проведено тематичну емоційно-рольову гру з вирішення технологічних питань в умовах виробництва продукції свинарства.

 

 

 

 

 

 

 

Наталія Грищенко,

доцент кафедри технологій у птахівництві,

свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook