Семінар-тренінг із застосування кишенькового довідника лісового пожежного зони відчуження та використання обладнання для виявлення лісових пожеж

3 травня 2018 року
м. Чорнобиль

В межах співпраці Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж Національного університету біоресурсів і природокористування України та Державного агентства України з управління зоною відчуження із Лісовою службою США 3 травня 2018 року у місті Чорнобиль на базі ДСП "Екоцентр" було проведено семінар-тренінг із використання "Кишенькового довідника лісового пожежного зони відчуження", який було розроблено на основі американського аналога Incident Response Pocket Guide (IRPG) та українських нормативних та довідкових матеріалів. 

Мета семінару-тренінгу - відпрацювання застосування «Кишенькового довідника лісового пожежного зони відчуження» під час регулярних навчань та гасіння пожеж, а також навчання операторів системи виявлення пожеж порядку використання та обслуговування обладнання.

 

Метою розробленого посібника є надання допомоги під час охорони лісів від пожеж та рекомендацій щодо навчання особового складу для керівників підрозділів, командирів штабу, які керують першою / розгорнутою атакою та пожежних лісових пожежних станцій. Розроблений довідник є першою, чорновою версією та буде доопрацьованим, виправленим згідно побажань та зауважень лісових пожежних зони відчуження.


Участь у заході взяли 19 чоловік, основна частка яких це лісові пожежники зони відчуження, а також були представники ДСП "ЦОТІЗ", ДСП "Екоцентр" та Чорнобильського радіаційно-екологічниого біосферного заповідника. Під час тренінгу учасники виконували практичні завдання із реагування на умовну лісову пожежу з використанням кишенькового довідника.

Друга частина семінару-тренінгу була присвячена навчанню операторів системи виявлення пожеж порядку використання та обслуговування обладнання, а саме камер відеоспостереження, які були придбані за фінансової підтримки Лісової Служби США в межах проекту. Навчання проводили спеціалісти із ЛІС-ІНФОРМ та Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж - Євгеній Акуленко та Вадим Богомолов.

Програма семінару-тренінгуsites/default/files/u184/programa_3.05.18-5_clean_0.pdf

 

Олександр Сошенський, співробітник Регіонального
Східноєвропейського центру моніторингу пожеж


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook