Дзвони Чернобиля

26 квітня 2018, 17:57
Національний музей Чорнобиля в м. Києві
   Сьогодні вся Україна і світ відзначає 32-гі роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС – найбільшої техногенно-екологічної катастрофи сучасності. Студенти гуманітарно-педагогічного факультету групи ФілА-17002б разом з куратором Оленою Мишак відвідали Національний музей Чорнобиля в м.Києві.
 

    При вході студентів зустрічала експозиція «Est dolendi modus non est timendi dolendi», що у перекладі з латинської означає «Є межа у печалі, але тривога не має межі».
Національний музей Чорнобиля присвячений хроніці чорнобильських подій 1986 року, аналізу причин і наслідків аварії. У його експозиції налічується близько 7000 різних експонатів, одним із найсильніших з емоційного впливу елементів музейної експозиції можна назвати коридор, у якому до стелі підчеплені таблички з назвами населених пунктів. Всі назви — це імена мертвих нині міст і сіл, покинутих жителями після аварії.
  

   Студенти мали нагоду ознайомитися з унікальними відеоматеріали, комп'ютерні програми про катастрофу та її наслідки, діючу трифазну діораму «Чорнобильська АЕС до, під час та після аварії», діючий макет енергоблоку ЧАЕС, які розширюють хронологічні та тематичні рамки музею, підсилюють достовірність існуючої експозиції. 
Велику роль в експозиції відіграють художньо-емоційні, філософські образи, які несуть значне тематичне навантаження, допомагають глибше осмислити трагедію століття. Музей став для студентів місцем роздумів про минуле і майбутнє людства, місцем пам'яті.

    Отже, ядерна аварія на Чорнобильській АЕС досі є проблемою сьогодення, вона нагадуватиме про себе й нашим нащадкам.
Куратор групи ФілА-17002б
Мишак Олена

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook