ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА В ШЕВЧЕНКІВСЬКОМУ КРАЇ

20 квітня 2018 року
Верхняцька НВК «ЗОШ I-III ступенів № 1–ліцей

   20 квітня 2018 р. за ініціативи проректора з навчальної і виховної роботи, доктора економічних наук, професора С. М. Кваші та підтримки деканату гуманітарно-педагогічного університету на чолі з доктором філологічних наук, професором В. Д. Шинкаруком вперше було проведено профорієнтаційну роботу на базі Верхняцького НВК «ЗОШ I-III ступенів № 1–ліцей» Христинівської районної ради Черкаської області, де працювала учнівська наукова школа за участю викладачів Національного університету біоресурсів і природокористування України, Державного університету інфраструктури та технологій, Національного університету садівництва, Державного педагогічного університету імені П.Г. Тичини. Ця подія стала також можливою завдяки активній організаційній роботі керівництва відділу освіти Христинівської РДА Черкаської області та адміністрації навчально-виховного комплексу.

 


   Роботу школи було розпочато з пленарного засідання, на якому виступили представники вищезазначених університетів. У своїй промові проректор С. М. Кваша акцентував увагу на основних тенденціях у світі, на ринку праці, привернув увагу аудиторії до трикутника успішності, який включає в себе знання іноземних мов, майстерність фахівця в певній галузі та знання інформаційних технологій. До роботи в різних секціях школи було залучено учнів кількох шкіл району та ліцею.

 


  Секцію «Філологія» очолила О. В. Бабенко, доцент кафедри романо-германських мов і перекладу. Ліцеїсти та гості заходу познайомилися зі структурою гуманітарно-педагогічного факультету, дізналися про спеціальності, які пропонуються університетом, отримали інформацію про проведення щорічної осінньо-весняної школи для абітурієнтів «Юний філолог», яка стала доброю традицією на гуманітарно-педагогічному факультеті.

 


   У ході роботи секції було зосереджено увагу на тому, що на сьогоднішній день факультет бурхливо розвивається і студенти мають змогу вивчати різні мови, а саме: англійську, німецьку, французьку, польську, проходити стажування за кордоном (Польща, Китай) та здобувати подвійні дипломи в Поморській академії в Слупську, що надасть їм можливість бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці в майбутньому.

 


   Крім того, Бабенко О. В. залучила майбутніх абітурієнтів до цікавої інтерактивної розмови про культуру, звичаї та традиції англомовних країн, провела лінгвокраїнознавчу вікторину англійською мовою та відповіла на всі питання щодо вступу та навчання на факультеті.
   Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з абітурієнтами Черкащини.

Олена Бабенко, доцент кафедри
романо-германських мов і перекладу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook