Долучаємося до історії нашого університету: науково-тематичний семінар «Видатні діячі освіти і науки: з літопису НУБіП України»

13 квітня 2018, 9:30
 
12 квітня 2018 року на базі кафедри історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету було проведено науково-тематичний семінар «Видатні діячі освіти і науки: з літопису НУБіП України».
 
Науковий захід проводився в рамках відзначення 120-річчя НУБіП України, за ініціативи декана факультету В.Д. Шинкарука, який став головою оргкомітету. Серед інших його членів – завідувач кафедри історії і політології, заступник голови оргкомітету С.О. Білан, доцент кафедри історії і політології О.М. Кропивко. 
 
На семінарі, окрім зазначених осіб, були присутні викладачі кафедри історії і політології, директор Музею історії НУБіП України, к.і.н. М.А. Поливач, студенти спеціальності «Міжнародні відносини» ГПФ. 
 
Тема семінару викликала значний резонанс серед присутніх. По-перше, тому що дозволила в певній мірі «олюднити» розвиток нашого вузу, проаналізувати найкращі приклади кар’єрного і наукового зростання, етапи формування особистості тих, хто стали засновниками наукових шкіл та видатними діячами науки і освіти. По-друге, тому що дозволила усвідомити свою причетність до процесів становлення, а отже і відповідальність за подальшу долю одного із найстаріших вузів нашої держави.
 
У своїй доповіді доц. О.Кропивко ретроспективно відтворила історію розвитку нашого вузу, акцентувавши на особистому внеску керівників навчальних закладів – попередників нашого університету та видатних вчених, які працювали в нашому університеті в різні періоди і здобутки яких поповнили скарбницю світової науки.
 
Директор Музею історії НУБіП України, к.і.н. М.А. Поливач детально зупинилася на постаті першого ректора УСГА П.Д. Пшеничного, запропонувавши власну авторську періодизацію життєвого та творчого шляху науковця. Родзинкою доповіді стало також відтворення родового дерева Пшеничних.
 
У обговоренні брали участь доцент Л.П. Лановюк, яка нагадала присутнім, що двоє із 20 найвидатніших морфологів світу працювало на ветеринарному факультеті нашого вузу та доцент С.К. Асатуров, який поділився із присутніми особистими спогадами щодо одного із ректорів УСГА Г.О. Богданова. 
 
Захід пройшов у формі неформальної зустрічі. Учасники спільно дійшли до висновку щодо важливості для всіх присутніх наведеної інформації. Серед пропозицій – включити обговорення цього аспекту історії університету на Міжнародній конференції, присвяченій 120-річчю НУБіП України. 
 
 
Олена Кропивко, 
доцент кафедри історії і політології
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook