Кафедра радіобіології та радіоекології НУБіП України була представлена на Генеральній Асамблеї Товариства наук про Землю – EGU 2018

16 квітня 2018 року
Відень (Австрія)

 Вже другий рік поспіль кафедра радіобіології та радіоекології доповідає свої наукові результати на одній з наймасштабніших та найвагоміших конференції в природничих науках – EGU 2018. Цього року Генеральна Асамблея Товариства наук про Землю 2018 (EGU) проходила з 8 по 13 квітня 2018 року у Відні (Австрія) та зібрала 15 075 учасників зі 106 країн світу. Серед 12 учасників з України була також викладач кафедри радіобіології та радіоекології Білєра Наталія.

Вона представила стендову доповідь з теми: Indirectdeterminationofsoil-specificconversionfactorforsoilmicrobialphosphorus (укр. Непрямий метод визначення коефіцієнту перерахунку для фосфору мікробної біомаси). Для виконання даного дослідження було використано радіоактивний ізотоп фосфору (33Р) та застосовано сучасні методи статистичного моделювання. Отримані моделі розрахунку можуть бути використані як в подальших дослідженнях науковців, що займаються фосфором, так і для перерахунку існуючих даних і їхнього уточнення. Важливість проблеми фосфору в світі та актуальність і сучасність виконаних наукових досліджень підтверджується позитивним рішенням редакційної колегії журналу EuropeanJournalofSoilBiology, де скоро вийде у друк стаття з детальним описом представлених на конференції даних.
Окрім того, вона ознайомилась з результатами досліджень своїх колег з різних країн світу, що доповідали на секції з питань подолання наслідків Фукусімської та Чорнобильської аварій (детальніше https://meetingorganizer.copernicus.org/EGU2018/session/26552). Доповіді стосувалися міграції радіонуклідів у повітрі, через мережу річок та в океані. Також вчені представляли результати своїх наукових досліджень з питань переходу радіонуклідів до сільськогосподарської продукції, зміни морфології сосни за радіаційного забруднення, тощо.
Загалом, генеральна асамблея наук про землю була гарним майданчиком для налагодження наукових контактів та представлення наукової роботи кафедри радіобіології та радіоекології НУБіП України на міжнародній арені. 
 
І.М.Гудков
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook