РОЗШИРЮЄМО КОЛО НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ ТА СПІЛКУВАННЯ

16 квітня 2018, 13:56

  Співробітники кафедри аквакультури стали учасниками Міжнародної науково-практичної конференції «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної освіти та науки», яка відбулася 13–14 березня на базі Науково-методичний центр «Агроосвіта». Організаторами конференції виступили Food and Agriculture Organization (FAO) та НМЦ «Агроосвіта».
    У рамках конференції було проведено три панелі дискусії, однією із яких була секція «Рибне господарство» (хвороби риб, водойми).
Учасники конференції порушили актуальні питання сьогодення щодо впливу змін клімату на прісноводні і морські екосистеми; на стан водних ресурсів України; на аквакультуру, запаси і розподіл основних видів риб тощо.

Учасники секції "Рибне господарство" Міжнародної науково-практичної конференції "Кліматичні зміни та сільське господарство"

    Програма заходу була змістовною, цікавою, доповіді викликали жваву дискусію та обговорення. Це був справжній науковий діалог, який, без сумніву, збагатив усіх новим досвідом, надавши кожному учаснику широкі можливості ознайомлення з доробком колег, вільного обговорення актуальної проблематики.
   Крім того, 27 березня 2018 року в Українській лабораторії якості і безпеки продукції агропромислового комплексу НУБіП України за сприянням Держрибагенства був проведений науково-практичний семінар «Національна аквакультура: природокористування, якість і безпека продукції галузі». На зустрічі були присутні представники Держрибагентства, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Іхтіопатологічної лабораторії, Української лабораторії якості і безпеки продукції, Методично-технологічного центру з аквакультури, Асоціації імпортерів риби та морепродукції, WWF України, Української аквакультурної спільноти, Інституту рибного господарства НААН України, підприємці галузі.
   Метою семінару стали огляд нагальних проблем розвитку національної аквакультури та адаптація системи контролю за якістю продукції до норм ЄС.
   Участь у семінарі приймали зав. кафедри аквакультури, д.с.-г.н., професор Н. Вовк; к.с.-г.н., доцент В. Коваленко; к.с.-г.н. доцент А. Базаєва; к.с.-г.н., асистент кафедри О. Охріменко та студенти магістратури 2-го року навчання Н. Приходько, Ю. Андрійчук, О. Москаленко.
З привітальним словом до учасників семінару виступив д. вет. н, професор, член-кореспондент НААН України, директор Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК В. Ушкалов та заступник голови Державного агентства рибного господарства України А. Кравченко.
   Василь Коваленко виступив з доповіддю «Використання синтетичних стимуляторів нерестового стану риб в аквакультурі», що викликала велику зацікавленість у представників підприємств галузі.

Виступ доцента кафедри аквакультури Коваленка В.О.

     В рамках семінару проводилося обговорення нагальних проблем і шляхів їх вирішення у напрямку забезпечення ефективного розвитку рибогосподарської галуззі та виробництва якісної і безпечної продукції аквакультури. Семінар було доповнено оглядом науково-дослідної лабораторії, під час якого було висвітлено основні напрями її діяльності.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook