Донорство – як громадська позиція факультету Землевпорядкування

16 квітня 2018 року
факультет землевпорядкування
Донорство – благородна і почесна місія, яка дозволяє зберегти життя хворим на важкі хронічні захворювання і потерпілим від опіків, аварій та катастроф. Донорство символізує безкорисну ідею допомоги іншим людям.
Ділячись власною кров'ю донори рятують людські життя.
Про важливість і значення донорства, правила здачі крові і користь цієї процедури для здоров'я, студентам факультету Землевпорядкування розповіли Оксана Мулярчук, заступник головного лікаря Київського міського центру крові та Олексій Купчук, представник Благодійного Фонду «GoLife».
Метою проведеного заходу було підвищення обізнаності студентів про необхідність безпечної дачі крові для порятунку життя інших людей, а також інформація про своєчасне надання допомоги постраждалим військовослужбовцям, працівникам поліції, хворим, які лікуються в гематологічних, опікових, травматологічних реанімаційних та інших відділеннях лікувально-профілактичних закладів міста Києва та про необхідність регулярного поповнення запасів компонентів крові.
Важливість проведення «Дня донора» в Національному університеті біоресурсів і природокористування України перегукується з безсумнівною важливістю самого донорства. Як відомо, потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними серйозними захворюваннями. Тому кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів.
Сучасна медицина має тисячі лікувальних препаратів, але медики сходяться на одному: ніщо не може замінити людську кров. Тож донори потрібні хворим людям завжди, щохвилини.   Варто замислитись над тим, що рятуючи чиєсь життя сьогодні, ми отримуємо надію на порятунок свого завтра.
День донора в НУБіП України має пройти під девізом: «Здавайте кров. Здавайте її зараз. Здавайте її часто». Це спрямоване на те, щоб показати важливість регулярної здачі крові для підтримки донорських запасів в банках крові медичних установ. Гасло підкреслює роль кожної людини, готової здати кров і допомогти нужденним в ній при виникненні надзвичайних ситуацій. Слід будувати культуру донорства і донести до всіх, що ми донори тому, що ми люди, а не лише тоді, коли хтось помирає.
Асистен кафедри землевпорядного проектування
Ірина Колганова
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook