Профорієнтація у Немішаєві та Бучі

6 квітня 2018 року

Сучасні вимоги професійного середовища формують соціальне замовлення на фахівців, які здатні швидко адаптуватися до динамічного виробництва, легко переключатися на споріднені види діяльності, здатні до безперервного самовдосконалення впродовж життя. Головна проблема, що виникає під час входження молодої людини у професійне середовище, є її відповідність рівню вимог професійного середовища. Для вирішення даної проблеми існують різні засоби, серед яких чільне місце належить системі профорієнтації учнівської молоді.
Здійснення профорієнтаційної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах є одним із важливих напрямів, оскільки цільово і змістовно передбачає надання професійної допомоги старшокласникам, сутність якої полягає у професійному самовизначенні та усвідомленому виборі професії.
Вибір професії вдалий тоді, коли праця приносить людині задоволення, відповідає її фізичним і духовним здібностям, психічним особливостям, інтересам, знанням і вмінням. Одне з найважливіших завдань полягає в тому, щоб допомогти школярам правильно обрати майбутню професію.


Саме тому з метою допомоги старшокласникам у виборі майбутньої професії 4 квітня 2018 року делегація від кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей (зав. кафедри Іванова О.В., доц. Березова Л.В., доц. Поліщук О.С. і доц. Яремеко Н.В.) вирушила у смт. Немішаєве та м. Бучу Київської області та завітали із профорієнтацією до Немішаєвської ЗОШ № 1, Бучанської української гімназії, Бучанського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована ЗОШ № 4».

 


Викладачі кафедри у всіх школах відвідали 9 - 11 класи та презентували учням інформацію про НУБіП України загалом та окремо закцентували увагу майбутніх випускників на широкому спектрі спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету: «Журналістика», «Професійна освіта», «Міжнародні відносини», «Філологія»: німецька та англійська, «Соціальна робота», «Психологія», «Педагогіка вищої освіти» та «Управління навчальним закладом».
Окрім того, розповіли про можливість побачити світ під час проходження закордонного стажування, навчатися за програмою подвійних дипломів, про різноманітні заходи для розвитку особистості та реалізації творчих здібностей студентів, проінформували старшокласників щодо умов навчання і побуту наших студентів.


Звичайно, викладачі запросили майбутніх студентів - випускників шкіл та гімназії на День відкритих дверей Національного університету біоресурсів і природокористування України, які відбудуться 11 квітня 2018 року для випускників шкіл, ліцеїв, гімназій Київщини та інших областей.

Л. Березова

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook