Відбулася відкрита лекція доцента Т.Ф. Семашко

6 квітня 2018, 10:27

«Поки жива мова в устах народу, доти живий і народ» – під таким гаслом 4 квітня 2018 р. відбулася відкрита лекція доктора філологічних наук, доцента кафедри української та класичних мов Семашко Тетяни Федорівни для студентів спеціальності «Соціальна робота» 2 року навчання з дисципліни «Українознавство» на тему «Українська мова серед мов світу». Тема лекції є актуальною, оскільки студенти гуманітарних спеціальностей повинні не тільки опановувати знаннями, а й дбати про престиж рідної мови.

Лектор розпочала свою розмову з оголошення мети: з’ясувати значення мови як суспільного явища, критично проаналізувати основні класифікації мов, прослідкувати ґенезу української мови з метою глибшого розуміння місця та ролі мови української нації у світі.

У межах лекції було розглянуто риси та особливості української мови, етапи її становлення, значення мови для українського етносу. Насамперед Тетяна Федорівна акцентувала на місці української мови серед інших мов світу. Жваве обговорення викликали питання теорій виникнення мови.

  

 З метою означення функцій мови була проведена вікторина, де студенти мали змогу продовжити вислови відомих людей про значення мови в житті суспільства.

 

 

 Студенти курсу активно долучилися до дискусії, доповнюючи лекцію своїми знаннями про рідну мову, що засвідчило зацікавлення темою.

 

 

Під час проведення лекції було використано мультимедійну техніку, що допомогло слухачам краще сприйняти запропонований теоретичний матеріал, а Тетяні Федорівні – зробити лекцію доступною та цікавою.

За результатами анкетування було відзначено, що лекцію прочитано на високому рівні.

                                                                                                                             

Студенти спеціальності «Соціальна робота»
другого року навчання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook