Камелія. Бути першими і залишатись найкращими

4 квітня 2018 року

Хто не купував квіти від Камелії? Приваблюють широкий асортимент, якість продукції у поєднанні з цілком адекватними цінами. 20-річний досвід одного з найстарших приватних квіткових підприємств в Україні – реальна історія успіху, постійного розвитку, творчого підходу до справи. Для студентів спеціальності «Садівництво та виноградарство» побувати на такому сучасному виробництві – це не лише мати можливість ознайомлення з новими технологіями вирощування різноманітної квіткової продукції, а й дізнатись про останні тренди, маркетингові напрацювання тощо.

Камелія вже вкотре розкриває нам свої секрети. 3 квітня відбулось заплановане виїзне заняття для магістрів, організоване викладачами курсу «Квітникарство відкритого і закритого грунту» доцентом кафедри садівництва Наталією Шевчук та доцентом кафедри овочівництва і закритого грунту Іванною Гаврись. Нашим гідом по підприємству була досвідчений фахівець Ольга Дрозденко. Насамперед нас запросили до спеціального холодильника, де зберігаються і чекають на свого покупця роботи флористів Камелії (розкішні букети, вази, кошики і т.д).

Асортимент квітів, кольорова палітра, різномаїття форм і розмірів композицій вражають, як і майстерність їх творців!

Також у нас була нагода ознайомитись з новими сортами троянд, які вирощують на одному з підприємств компанії. Найбільшою популярністю у споживача користуються нині поліантові троянди, або як їх ще називають троянди Спрей.


Дивовижне враження справили квітучі гортензії! Ця культура на сьогодні чи не найбільш затребувана як для відкритого грунту, так і у фітодизайні, горщиковій культурі.


Корисним для майбутніх фахівців було ознайомлення з технологією вирощування розсади для відкритого ґрунту різних красивоквітучих та листянодекоративних культур – від насіння чи мініатюрних рослин з «invitro» до цілком життєздатної розсади, яку охоче купують КП «Зеленбуд», садові центри, супермаркети, дачники. Ми побачили, як розмножують петунії, чорнобривці, майорці, дворічні та багаторічні фіалки, бальзамін, герань, колеус, бегонії…- усього не перелічити.


Наступним кроком було вивчення особливостей вирощування та маркетингу найяскравіших «подарункових» культур – фаленопсиса та гіпеаструма.


Зацікавили студентів і тонкощі вирощування щеплених саджанців троянд, у тому числі штамбових.

 

Загалом поїздка у Камелію вийшла і пізнавальною і навіть романтичною, адже квіти завжди дозволяють нам підніматись над буденністю, відчувати атмосферу свята.


Щиро дякуємо керівництву компанії Камелія за можливість долучитися до сучасного високотехнологічного виробництва різноманітної квіткової продукції.

 

Наталія Шевчук, доцент кафедри садівництва,

Іванна Гаврись, доцент кафедри овочівництва

 і закритого ґрунту

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook