Співробітники кафедри прийняли участь в організації та проведенні круглого столу на тему «Наука, освіта та виробництво – основні важелі прогресу ветеринарної медицини України», присвячений 120-річчю НУБіП України

2 квітня 2018, 9:00
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Відповідно до наказу ректора НУБіП України, 30 березня 2018 року на базі факультету ветеринарної медицини було проведено круглий стіл на тему «Наука, освіта та виробництво – основні важелі прогресу ветеринарної медицини України», присвячений 120-річчю НУБіП України.
Співробітники кафедри прийняли активну участь у організації і проведенні круглого столу: упродовж лютого-березня за участю доц. Вальчука О.А та доц. Лакатоша В.М. (секретар оргкомітету) був розроблений план організаційних заходів з підготовки і проведення заходу, який включав погодження програми круглого столу, розсилку інформаційного повідомлення учасникам семінару, розміщення оголошення на сайті ФВМ та НУБіП України. В підготовці конференц-зали, реєстрації учасників семінару та проведенні заходу активну участь брали доценти кафедри Бородиня В.І., Жук Ю.В., Деркач С.С., Ковпак В.В., Мазур В.М., старший лаборант Філіпенко Н. В., лікар ординатор Близнюк А.І., аспірант Масалович Ю.С.
Окрему вдячність кафедра висловлює Турчику А.В. (фірма «Bayer») за спонсорську підтримку заходу.
З великим інтересом були заслухані основні доповіді: декана факультету ветеринарної медицини НУБіП України професора Цвіліховського М.І. «Освітня складова – запорука прогресу ветеринарної медицини України», професора кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касяненка Костюка В.К., «Адаптація підготовки фахівців ветеринарної медицини до європейських вимог», академіка - секретаря відділення ветеринарної медицини НААН України Мандигри М.С. «Стан та поширення в Україні АЧС» та директора інституту ветеринарної медицини НААН України Ничика С.А. «ІВМ в концепції єдиної науки, освіти, виробництва»), в яких прозвучав аналіз досягнень ветеринарної освіти, науки та виробництва в Україні, причини гальмування розвитку галузі та шляхи їх подолання.
В дискусії прийняли участь директор НДІ здоров’я тварин професор Засєкін Д.А., вчений секретар відділення ветеринарної медицини НААН України професор Долецький С.П., професор Мазуркевич А.Й., завідувачі кафедр, молоді вчені факультету.
Учасники круглого столу відмітили важливість таких зустрічей та прийняли рішення, спрямоване на інтеграцію закладів ветеринарної освіти, науки та виробництва і намітили шляхи реформування ветеринарної освіти.

Доцент кафедри акушерства,

гінекології та біотехнології відтворення тварин  Лакатош В.М.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook