Ольга Глобенко: Я жодного разу не пошкодувала про те, що обрала саме факультет землевпорядкування

21 березня 2018 року
факультет землевпорядкування НУБіП України
Свого часу на цьому факультеті навчався мій старший брат. Саме за його схвальними відгуками про університет та перспективи подальшого працевлаштування я вирішила вступити до НУБіП України.
Факультет землевпорядкування має потужний викладацький склад, який навчає майбутніх фахівців на високому рівні. Вони передають усі свої знання студентам, які в дійсності застосовуються на виробництві. Підтвердженням тому є перемога у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з напрямку "Геодезія, картографія та землеустрій".
 
Після проходження виробничої практики із землевпорядного проектування та земельного кадастру я остаточно зрозуміла, що не помилилася із вибором професії. Адже завдяки їй змогла реально оцінити основу, принципи та перспективи роботи у даній сфері.  
На виробничій практиці вперше брала участь у розробці документації із землеустрою. У це й же період я поставила собі за мету стати сертифікованим інженером-землевпорядником та працювати за спеціальністю.
В магістратурі я почала працювати в Державній установі «Інститут охорони ґрунтів України» завдяки очільнику ради роботодавців Яцуку Ігору Петровичу, який надав можливість  кращим студентам факультету застосувати набуті знання на практиці. За період роботи брала участь у розробці документації із землеустрою, зокрема: проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки цільове призначення якої змінюється; проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь; робочих проектів землеустрою щодо зняття, перенесення, тимчасового зберігання та використання поверхневого шару ґрунту (родючого шару ґрунту); технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості); технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок; технічних звітів з обстеження ґрунтового покриву земельних ділянок та ін.

Хотілося б порадити студентам по можливості поєднувати навчання та роботу за фахом. Адже це дозволить не лише здобути досвіду роботи на виробництві, а й краще засвоїти навчальний матеріал.

Ольга Глобенко,
землевпорядник ТОВ «ЛАД»

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook