ISO 45001 опубліковано

21 березня 2018, 16:13

12 березня 2018 року Міжнародна організація зі стандартизації – International Organization for Standardization (ISO) опублікувала міжнародний стандарт ISO 45001:2018 Occupational health and safety management systems – Requirements with guidance for use. Системи управління професійною безпекою та здоров’ям. Вимоги та настанови до застосування.

ІSО 45001 — це новий міжнародний стандарт у сфері професійної безпеки та здоров’я (OH&S), який має на меті впровадження системи профілактики нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань, інцидентів тощо, збереження життя і здоров’я працівників, скорочення витрат на сплату штрафів, виконання приписів наглядових органів в галузі охорони праці, ведення бізнесу більш ефективним шляхом зниження невиробничих втрат (на ліквідацію наслідків аварій та інцидентів, сплату штрафів та реалізацію приписів), покращення іміджу компанії як соціально орієнтованої і т. ін.

Стандарт призначений для впровадження організаціями будь-якого розміру та сфери діяльності. Усі його вимоги добре інтегруються з процесами управління організацією.

Ознайомитися із текстом стандарту можна на офіційному сайті Міжнародної організації зі стандартизації англійською, французькою та іспанською мовами.

Докладно про очікувані зміни в управлінні професійною безпекою та здоров’ям, читайте у статті «ISO 45001. Очікувані зміни в управлінні професійною безпекою та здоров’ям» журналу «Охорона праці і пожежна безпека» № 2, 2018.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

доц. М.Мотрич

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook