«Сьогодні 21 березня – Всесвітній день людей з синдромом Дауна»

21 березня 2018, 15:00
21 березня 2018 року студенти спеціальності «Фінанси і кредит» НУБіП України долучилися до всесвітнього руху World Down Syndrome Day і прийняли участь у флешмобі #LOTS_OF_SOCKS
 
День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.
 
Як свідчать статистичні дані, ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків.
Батьки дітей з синдромом Дауна змушені щодня боротися за гідне існування і майбутнє своїх дітей, долаючи величезний опір і нерозуміння з боку суспільства.
 
Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту, і багато з них страждають від уроджених вад серця.
 
Негода Юлія,
доцент кафедри фінансів
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook