Доказова медицина як нова концепція медицини та основні принципи гомеопатії − в акценті уваги на засіданні студентського гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація»

20 березня 2018, 17:08

 Доказова медицина як нова концепція медицини та основні принципи гомеопатії  в акценті уваги на засіданні студентського гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація»

20 березня відбулося чергове робоче засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація». Після обговорення участі гуртківців у конференціях, вимог до підготовки матеріалів  у різних журналах було заслухано доповіді на актуальні теми сучасної ветеринарної фармакології.

У формі активної дискусії відбулось обговорення доповіді «Гомеопатичні засоби в ветеринарній медицині» Лесіч Анастасії, студентки 6 групи 3 курсу. Вона проаналізувала передумови виникнення гомеопаті, етапи її розвитку, основні принципи та порівняла їх практичне застосування в Україні та світі. Наостанок доповідач зупинилась на характеристиці окремих препаратів та їх наукові дослідження. У доповіді було окреслено чимало важливих нині  питань щодо використання гомеопатичних засобів.

Студентка 6 групи 3 курсу Сікало Віталіна підготувала надзвичайно цікавий матеріал про фармацевтичний ринок лікарських засобів з різною фармакологічною дією, які сьогодні широко використовуються у ветеринарних клініках. Доповідач розповіла про їх виробників, склад та дію, вартість у мережі аптек.

Студент 6 групи 3 курсу Пищик Максим акцентував увагу на доказовій медицині і принципах розробки ліків. Студент актуалізував питання у тому, що це нова концепція медицини, яка заснована на прийнятті конкретних рішень щодо лікування хворого і повинна базуватися на чітких доказах ефективності та безпеки існуючих методів лікування, отриманих  у результаті  клінічних досліджень.

На завершення було узгоджено теми доповідей на наступне засідання.

І.М. Деркач

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook