Потенційні роботодавці та навчальна практика студентів

19 березня 2018, 11:45

Співпраця кафедри ентомології ім. проф. М. П. Дядечка з провідною компанією надає можливість студентам і викладачам проводити практичні навчання студентів пов’язаних із виробництвом засобів захисту рослин. Зокрема, в рамках навчальної практики студентів факультету захисту рослин біотехнологій та екології спеціальності “Захист і карантин рослин” тепло зустріли та провели детальний тренінг представники компанії “ALFA Smart Agro” організації, що є лідером серед вітчизняних виробників засобів захисту рослин.

Розпочалася зустріч як належить із знайомства з компанією та її принципами роботи так, директор з маркетингу компанії Тетяна Мосендз розповіла майбутнім інспекторам із захисту рослин про три базові напрямки на яких зосереджена увага організації:

● Підтримання найсприятливіших умов для народження нових і вдосконалення існуючих продуктів, а також багатоступенева система перевірки ефективності всіх продуктів ALFA Smart Agro;

● Виробництво якісних продуктів, яке базується на розумних виробничих технологіях та сучасному обладнанні;

● Глибоке знання механізмів дії засобів захисту рослин та потреб українського сільгоспвиробника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оскільки при роботі з засобами захисту рослин слід обов’язково дотримуватись техніки безпеки, а при їх виробництві ця небезпека ще більше посилюється студентам був проведений відповідний інструктаж.






















В хімічній лабораторії компанії майбутніх захисників рослин директор по розробці формуляцій доктор Мортен Педерсен ознайомив із найсучаснішим дослідницьким обладнанням на якому кваліфіковані спеціалісти ALFA Smart Agro розробляють та вдосконалюють препаративні форми препаратів і шукають нові унікальні комбінації пост-патентних діючих речовин для створення нових розумних засобів захисту рослин. Оскільки як виявилось кожен продукт в процесі розробки проходить понад 10 видів тестів: на поверхневий натяг розчину, розмір часток діючої речовини в суспензійних препаратах, чутливість до зміни температури, в'язкість та інші.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надзвичайну цікавість у студентів викликала інформація асистента кафедри ентомології ім. проф. М. П. Дядечка Яковлєва Руслана Валерійовича та Мортена Педерсена про роль рідинного хроматографа; спектрографа та  різноманітних приладів при визначенні електропровідності розчинів, вимірювання поверхневого натягу, аналізу розміру часток та ін.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В агрономічній лабораторії директор з розвитку та управління портфелем продуктів ALFA Smart Agro Сергій Кнечунас познайомив студентів із сучасним фітототроном який дає можливість моделювати різні кліматичні зони, а отже аналізувати, як діє той чи інший препарат за конкретних погодних умов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також Сергій Кнечунас продемонстрував колекцію хвороб сільськогосподарських культур і поділився секретами майстерності виділення їх у чисту культуру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До уваги студентів було представлено родзинку компанії єдиний в Україні Міні-завод, а за сумісництвом і прототип заводу ALFA Smart Agro який використовується для моделювання виробничих умов виробництва засобів захисту рослин. Він дає можливість протестувати виробництво нових препаратів та зробити дослідні зразки продукту для подальшого їх випробування в агрономічній лабораторії. Це дозволяє контролювати та, за необхідності, корегувати технологічний процес з мінімізацією ризиків і значною економією ресурсів (води, реактивів та енергії).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Яковлєв Руслан Валерійович підкреслив важливість практичної підготовки майбутніх захисників рослин та їх роль у сучасних технологіях виробництва сільськогосподарської продукції.

Технічний директор компанії Валерий Прокопенко ознайомив майбутніх колег із виробничими потужностями підприємства та технічними характеристиками реакторів, він пояснив, що Виробництво мікродобрив і засобів захисту рослин складається з трьох основних ділянок:

1.цех водних розчинів (виробництво гербіцидів, десикантів та мікродобрив);

2. цех ЗЗР у формі концентратів суспензій (4 виробничі лінії, які призначені для окремого виробництва 4 типів продуктів - фунгіцидів, інсектицидів, гербіцидів та протруйників);

 3. виробництво ЗЗР в формі концентратів емульсій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На завершення Валерій Литвиненко продакт-менеджер ALFA Smart Agro у виробничих умовах презентував роль та значення захисту рослин від шкідливих організмів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Студенти факультету захисту рослин щиро дякують, викладачам кафедри ентомології ім. проф. М. П. Дядечка, керівництву та провідним фахівцям  компанії ALFA Smart Agro за можливість ознайомлення з останніми тенденціями в галузі захисту рослин та можливості працевлаштування в майбутньому!!!

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook