ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ ЕКЗОТИЧНИХ І ДИКИХ ТВАРИН

16 березня 2018 року


Доцентами кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Пашкевич Іриною Юріївною та Слободян Раїсою Олександрівною 15 березня 2018 року було проведено виїзне заняття у Київському зоологічному парку разом зі студентами ОС «Магістр» 2-го року навчання з магістерської програми «Ветеринарне забезпечення здоров’я екзотичних і диких тварин».

Метою заняття було поглибити теоретичну та практичну підготовку студентів з особливостей відбору крові, сечі і фекалій та проведення морфологічних і біохімічних досліджень відібраного матеріалу в рептилій.

          

Упродовж занять студенти оволоділи навиками дослідження фізичних, морфологічних і біохімічних властивостей крові та специфічних (паразитологічних) досліджень у холоднокровних тварин.

          

          

Також було проведено фізико-хімічні дослідження сечі рептилій і проаналізовано результати. Магістри навчились проводити мікроскопічні дослідження і гельмінтоовоскопію у ящірок, сцинків, черепах і варанів.

 

        

Студенти активно включилися в роботу, задавали в ході занять і маніпуляцій питання та отримували вичерпні відповіді ветеринарних фахівців з особливостей відбору та проведення морфологічних і біохімічних досліджень крові, сечі та фекалій у рептилій.

На завершення магістри з викладачами подякували за надану можливість і організацію виїзного заняття з відповідним обладнанням та побажали творчих успіхів співробітникам Київського зоологічного парку.

 

 

 

Сорока Наталія Михайлівна,

доктор ветеринарних наук, професор,

завідувач кафедри паразитології та

тропічної ветеринарії НУБіП України

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook