Завідувач кафедри рослинництва взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції за участю ФАО

17 березня 2018 року

13-14 березня 2018 року на базі ДУ «Науково-методичний центр інформаційно методичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» пройшла Міжнародна науково-практична конференція за участю ФАО «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти». Співорганізатором концепції був і НУБіП України, зокрема кафедра рослинництва.

Конференція викликала значний інтерес у науковців, освітян та виробників – біля 150 учасників. Відкрила конференцію Тетяна Іщенко – директор НМЦ «Агроосвіта». З привітальним словом виступили: Олена Коваленко – заступник міністра аграрної політики та продовольства України, Михайло Чиженко – Міністр екології та природніх ресурсів України, Віктор Камінський – НААН України, Михайло Малков координатор програми розвитку ФАО (Україна), Микола Кульбіда – Український гідрометеорологічний центр.

На пленарному засіданні великий інтерес та жваву дискусію викликали доповіді: Михайла Чиженка – «Кліматична політика України», Тетяни Адаменко – «Зміна клімату та її наслідки для сільського господарства України», Тамари Кутової (ФАО) – Пріоритети з запобігання зміни клімату та адаптації до зміни клімату у сільському, лісовому та рибному господарстві України до 2030 року».

Цікавими були презентації представників посольства Франції – Ніколя Перрен, Нідерландів Каролін Спаас, Ізраїлю Реут Шапір-Бен Нафталі з питань змін клімату, науки і освіти, можливостям навчання, кліматично орієнтованим практикам ведення рослинництва.

На панельній дискусії з рослинництва виступили Тетяна Адаменко – «Зміна клімату та ризики для основних сільськогосподарських культур України», Сергій Мельник – «Вплив змін клімату на формування сортових ресурсів України»

Досить інформативними були виступи представників НУБіП України Світлани Каленської – «Зміна довкілля – виклики та шляхи вирішення у рослинництві»;, Оксани Сикало – «Концепція науково-освітньої методології карантину рослин в Україні», Петра Трофимовича – із Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, який репрезентував цікаву доповідь на тему: «Запаси та втрати органічного вуглецю дерно-підзолистими ґрунтами Житомирського Полісся в контексті змін клімату», Людмили Запухляк – із штату Джорджія, США з доповіддю «Освіта з питань змін клімату в США – досвід для України».

За результатами виступів та дискусій були підведені підсумки, сформульовані невідкладні заходи які будуть передані до виконавчих органів України та законодавчого органу – Верховної ради для внесення змін у нормативні акти та закони з метою запобігання глобальних змін Клімату.

 

Михайло Дмитришак,

доцент кафедри рослинництва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook