Екскурсія країною вранішнього сонця

2 березня 2018 року
Державна бібліотека України для юнацтва,
         Країна вранішнього Сонця. Країна, яка ювелірно поєднує стародавні традиції та новітні технології. Країна, яка здивує навіть бувалого туриста. Називайте як хочете, але суть не зміниться. Це – Японія.
         Тут поєднується непоєднуване – дзеркальні хмарочоси і  ворота духів, спа-центри і національні бані офуро, п’ятизіркові готелі й рекани. Справжній мікс спадщини Сходу й досягнення Заходу. Знайомитися з культурою Японії цікаво і захоплююче, тим більше, що  2017 рік був оголошений  в Україні роком Японії, тому він залишив безліч проектів, які мають за мету підвищити та об’єднати культурний рівень двох країн у взаємодії одна з одною. Тож ми, студенти І курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології (ФЗРБЕ, БТ-1701),разом із доцентом  кафедри культурології Яриною Василівною Пузиренко завітали до Державної бібліотеки України для юнацтва, де проходила виставка, присвячена культурі Японії.
         Перше, що впалдо мені в очі, коли завідувачка відділу мистецтв Аліна Острова завела нас до зали, у якій проходила виставка,- катани,  японські мечі, що використовувалися самураями феодальної Японії. Оскільки я маю слабкість до холодної зброї, справжні катани, які я побачила в бібліотеці, запам’ятались мені найбільше.
         На виставці є картини, які спочатку нічим особливим мені не здались. Так, непогано написані квіти, самураї та гейші. Але так здавалось лише до того моменту, як нас підвели до них ближче. Ви знали, що можна зробити шедевр зі шкірки банана чи часника? Я – ні. Мене вразило зображення самурая,  Фудзіяма з пуху тополі ,  навіть з’явилось бажання самій спробувати творити дарами природи! І така нагода випала – нам пощастило взяти участь у майстер-класі з ошибани, яке провели представниці Народного творчого колективу "Флористика".
         Японська каліграфія, звісно, не залишилась без уваги. Майстерно виведені ієрогліфи, над якими явно треба довго корпіти, не можуть залишити байдужим нікого.
         Потім своїми враженнями щодо Японії з нами ділився завзятий мандрівник, директор бібліотеки Георгій Саприкін. Розповідь була цікавою, а найбільше мені сподобалось те, що він порівнював Японію з Китаєм. Завдяки цьому усвідомлюється, наскільки кожна країна індивідуальна, навіть якщо вони і знаходяться в одній частині світу.
         Загалом мені сподобався похід до бібліотеки, адже він був пізнавальним, а поняття «занудність» для її працівників незнайоме.
Студентка факультету захисту рослин, екології та біотехнологій
 Аліна Онопрієнко(БТ-1701)

                                                                                    Світлини – Ярина Пузиренко 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook