Воркшоп «The World’s Biggest Stock & Commodity Exchanges» за участі студентів англомовних груп на кафедрі біржової діяльності і торгівлі

3 березня 2018 року

     Кафедрою біржової діяльності і торгівлі організовано серію воркшопівзі студентами 3-х і 4-х курсів англомовних груп економічного факультету, основною метою яких стало вивчення особливостей діяльності найбільших фондових і товарних бірж світу.


      Економісти, обліковці та фінансисти були розділені на команди й отримали кейс-завдання представити сучасну біржову торгівлю однієї з обраних ними міжнародних бірж. Серед біржових платформ студенти досліджували роботу Чиказької товарної біржі (CME Group), Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE), Інтерконтинентальної біржі (ICE), Европейської біржі (EURONEXT), Лондонської біржі металів(LME), Токійської фондової біржі (TSE) та інших. Завдання виявилось досить цікавим, адже існувала конкуренція між командами і кожна з них намагалась використати якомога більше креативних ідей для презентації результатів своєї роботи. Сформовані  робочі групи мали своїх координаторів, які повинні були забезпечити скоординовану роботу всіх учасників.




      У результаті було продемонстровано як на практиці глобалізаційні процеси поглибили інтеграцію фінансових і товарних ринків на всіх рівнях. Учасники побачили як обрані ними міжнародні біржі впливають на процеси і тенденції світового ціноутворення на аграрну продукцію, товарні активи та фінансові інструменти. Студенти відчули себе учасниками біржової торгівлі, ближче познайомились з практичною діяльністю сучасних глобальних біржових ринків, визначили на яких біржових платформах концентрується світове ціноутворення на різні види активів, а також зрозуміли особливості механізмів перерозподілу світового інвестиційного капіталу та яким чином можна скористатись біржовими інструментами для спекуляції й управління ціновими ризиками.



      Звичайно ж, що знання іноземної мови значно збільшило можливості студентів у використанні сучасних і, головне, актуальних інформаційних ресурсів на наукових праць. Крім того, проведені воркшопи сприяли формуванню навиків командної роботи, що в майбутньому слугуватиме конкурентною перевагою на ринку праці.

    Задля підвищення рівня навчального процесу університет забезпечує сприятливі умови. Адже, нині кафедра біржової діяльності і торгівлі має функціональну, добре обладнану матеріально-технічно Навчально-науково-виробничу лабораторію з біржової діяльності, де проходять на високому рівні практичні і лабораторні заняття магістрів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», а також усіх англомовних груп 3-х і 4-х курсів економічного факультету та факультету аграрного менеджменту. Завідувач Надія Резнік та викладачі щомісяця організовують зустрічі, навчальні тренінги з роботодавцями для магістрів кафедри, які, окрім того, під час навчальних занять також практикуються з провідними фахівцями з біржової торгівлі, членами педагогічного колективу кафедри – Андрієм Масло та Олександром Кірганом. Це є ключовою складовою поєднання теоретичних знань та практичної підготовки студентів.


      Виконані групові проекти студентами економічного факультету англомовних груп під час воркшопів отримали  високу оцінку і ще раз показали бажання і зацікавленість до використання сучасних методів навчання задля формування практичних навиків, що у комплексі зі знаннями іноземних мов стане запорукою успішного працевлаштування наших випускників.

 
Валентина Яворська,

доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook