Відбувся захист матеріалів виробничої практики студентів ОС «Магістр» спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»

5 березня 2018 року

1–2 березня 2018 р. згідно розпорядження декана факультету ветеринарної медицини №18 від 6.02.2018 р. відбувся захист матеріалів виробничої практики  студентами 2 курсу магістерських програм: «Ветеринарні превентивні технології забезпечення здоров’я тварин», «Ветеринарне забезпечення скотарства, вівчарства та козівництва», «Ветеринарне забезпечення здоров’я собак і котів», «Ветеринарне забезпечення здоров’я екзотичних і диких тварин», «Мікробіологічні методи діагностики у тваринництві та ветеринарній медицині», «Методи біохімічних досліджень», «Патоморфологічна діагностика хвороб тварин», «Фізіологія вищої нервової діяльності тварин», «Безпечність та якість харчових продуктів і кормів».
Для захисту матеріалів практики була створена комісія у такому складі: Жук Ю.В. – к.вет.н., доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин – голова комісії; члени комісії: Сорокіна Н.Г., к.вет.н., доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи; Пашкевич І.Ю., к.вет.н., доцент кафедри паразитології та тропічної ветеринарії; Павелиця О.О., к.вет.н., доцент кафедри терапії і клінічної діагностики; Ткаченко В.В., к.вет.н., доцент кафедри хірургії та патофізіології тварин ім. І.О. Поваженка; Колич Н.Б., к.вет.н., доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. В.Г. Касьяненка; Цвіліховський В.І., к.вет.н., доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого; Таран Т.В., к.вет.н., доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи; Козловська Г.В., к.вет.н., доцент кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології.

Попередньо матеріали практики були подані на перевірку керівникам магістерських робіт, які після оцінювання рівня їх підготовки, подали у комісію для захисту.
 

Кожен із студентів представив членам комісії матеріали практики (щоденник та звіт), ознайомив з базою проходження практики та акцентував увагу на застосуванні теоретичних знань та практичних навичок, які вони отримали під час навчання, в умовах виробництва.

Членами комісії доповідачу задавались питання, які стосувались оволодіння сучасними методиками діагностики, лікування та розробки профілактичних заходів за різних хвороб тварин (продуктивних, дрібних домашніх, екзотичних та диких); методів ідентифікації збудників; навиків роботи на сучасних інструментальних приладах при досліджені показників якості і безпечності сільськогосподарської продукції, а також використання міжнародних стандартів ISO/IES 17025, ISO 9001 в організації роботи лабораторій. Також питання стосувались виконання індивідуальних завдань щодо тем магістерських робіт. На заданні питання студенти давали чіткі, аргументовані відповіді, що підтверджує їх високі як теоретичну, так практичну підготовки.

Комісія відмітила, що матеріали виробничої практики, представлені до захисту, повністю відповідають вимогам, відображають в повному обсязі суть проведеної роботи студентами по кожній з магістерських програм.

Юрій Жук, заступник декана факультету ветеринарної медицини

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook