Розширений деканат: план роботи на березень 2018 року

5 березня 2018 року

3 березня відбулося розширене засідання деканату факультету ветеринарної медицини. Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного, декан Микола Цвіліховський зазначив, що відповідно до листа-роз’яснення Міністерства освіти і науки України від 3 березня 2018 року навчальний процес відбувається у спосіб відповідно до повідомлення прес-служби НУБіП України, а саме, з використанням інформаційно-телекомунікаційних технологій із 03 по 07 березня 2018 року.
Згідно Розпорядження № 38 від 03.03.2018 р. «Про забезпечення чергувань у 12 та 12а навчальних корпусах НУБіП України» з 05.03 по 11.03 2018 р. від деканату факультету ветеринарної медицини призначено відповідальних. Організацію та контроль за проведенням занять здійснюють всі завідувачі кафедр, які звітують відповідальним (Розпорядження № 38). Враховуючи те, що з 8 по 11 березня вихідні та святкові дні, навчальний процес розпочнеться 12 березня 2018 року.

 

За порядком денним:
Декан факультету Микола Цвіліховський доповів про план роботи на березень 2018 р. та про ряд наказів та положень.

Деканом було акцентовано увагу на організації проведення Дня відкритих дверей.
29 березня – День відкритих дверей в НУБіП України для випускників шкіл, ліцеїв, гімназій.
Також про Розпорядження КМУ «Про підготовку та відзначення у 2018 році 120-річчя заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України». Тобто святкування цього ювілею відбудеться на державному рівні.
2. Завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, професор Олег Мельник доповів про результати опитування студентів І курсу на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.
Опитування було проведено з 07 по 16 лютого 2018 року. В опитуванні взяли участь 209 студентів. Основними задачами дослідження були:
-    виявлення думки студентів щодо задоволеності обраної спеціальності та університету;
-    виявлення джерел інформації щодо навчальних закладів при вступі;
-    виявлення ролі відвідування музею анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка в прийняті рішення про вступ;
-    виявлення думки студентів щодо сторінки кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка на офіційному сайті НУБіП України.
Основними джерелами інформації для вступників є сайти університетів та інформація, отримана від знайомих, які навчаються в цьому університеті (відповідно 60,8% та 33% відповідно).
Головними причинами вибору НУБіП для вступу є престижність ВНЗ та наявність даної спеціальності (35,4% та 58,4% відповідно).
62% респондентів зазначили, що їм подобається обрана спеціальність. Майже 32% респондентів були на екскурсії в музеї анатомії до вступу, з них майже 57,6% вказали, що це вплинуло на майбутній вибір НУБіП, як закладу для отримання спеціальності «Ветеринарна медицина».
3. Завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, професор Ольга Якубчак та завідувач кафедри гігієни тварин та санітарії ім. проф. А.К.  Скороходька, професор Микола Захаренко доповіли про результати профорієнтації та списки вступників 2018 року на спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».
Дана робота проводиться згідно із затвердженим планом проведення профорієнтаційних заходів. Активно проводиться робота з випускниками та оновлення інформації здійснюється в соціальних мережах. Буде створений буклет з повною інформацією про 212 спеціальність «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».
4. Інформація керівників структурних підрозділів.
Заступник декана Василь Данілов наголосив на активізації профорієнтаційної роботи.

Заступник декана з навчально-виховної роботи Сергій Деркач наголосив на оновленні інформації на сайтах кожної кафедри факультету ветеринарної медицини.
Заступник декана з практичної підготовки Юрій Жук доповів про виконання наказу Міністерства освіти і науки України №1572 від 06.12.2017 р. та наказу ректора НУБіП України №1292 від 15.12.2017 р. щодо проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Біологія» (секція «Біологія тварин»). ІІ етап олімпіади відбудеться 18-20 квітня 2018 року у Миколаївському національному аграрному університеті.

Комендант 12 навчального корпусу Ольга Дейнеко доповіла про початок робіт з відновлення стаціонарного телефонного зв’язку.
Завідувач кафедри фармакології та токсикології професор Володимир Духницький висловив побажання про перегляд всіх робочих навчальних планів підготовки студентів ОС «Бакалавр» та «Магістр».


Завідувач кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології професор Тетяна Мазур прозвітувала про міжнародну діяльність кафедри.

Деканат розглянув і інші питання діяльності факультету ветеринарної медицини.

Юлія Палиця,
секретар деканату

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook