ОДНЕ З ОСНОВНИХ ЗАВДАНЬ НАСТАВНИКА – МОТИВУВАТИ СТУДЕНТА ДО АКТИВНОЇ РОБОТИ!

1 березня 2018 року

   У сучасній школі виховання, задля досягнення конкретної виховної мети наставник групи студентів, використовує різні форми проведення виховних годин, доцільно чергує й впроваджує найрізноманітніші методи виховання. Одним із найпоширеніших видів спілкування наставника й студента є зустріч-бесіда. Бесіда – провідний метод формування суспільної свідомості, тому що живе слово завжди було й залишається дієвим методом морального виховання особистості. З одного боку бесіда виступає як форма запитань і відповідей, а з іншого як метод виховного впливу на свідомість студентів.
   Виховні години в формі зустрічей-бесід є основним компонентом системи роботи наставника як в нашому навчальному закладі загалом, так і на кафедрі економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка зокрема.
   Так, наставник групи студентів 1-го курсу спеціальності «Економіка» Мірзоєва Т.В. 28 лютого 2018 року в рамках чергової виховної години зі своїми підопічними провела зустріч-бесіду зі студенткою 3-го курсу спеціальності «Економіка» Жанною Павленко, яка нещодавно стала переможницею І Всеукраїнського освітнього проекту «Агро 2018», що проводився Фондом Бориса Колеснікова, та відвідала Міжнародну сільськогосподарську виставку Fieragricola 2018 у Вероні (Італія).

   Зустріч проходила в доброзичливій і дружній атмосфері. Павленко Жанна в ході зустрічі розповіла першокурсникам про конкурс в якому вона брала участь та про можливості, які є перед студентами нашого університету. Особливу увагу зосередила на тому, що проект започатковано як щорічний, тому варто вже сьогодні задуматися над можливістю участі в ньому в майбутньому. Крім того, в процесі розповіді Жанна не оминула увагою той факт, що в ході підготовки свого проекту вона консультувалась з викладачами кафедри економіки підприємства, зокрема з к.е.н. Томашевською О.А., та отримала слушні поради.

  Гостя також поділилася враженнями від поїздки до Італії та відвідування сільськогосподарської виставки. Остання запам’яталася грандіозними масштабами та величезною кількістю інновацій аграрної сфери, що були представлені.

   У кінці зустрічі, Жанна Павленко, яка є активним членом студентської організації факультету, нагадала першокурсникам про можливості реалізації себе в університеті не тільки в науковому плані, а й в інших напрямках – спортивному, творчому, культурно-масовому тощо.
   Студентів першокурсників зацікавила розповідь їхньої старшої товаришки й, сподіваємось, мотивувала до активної роботи.

Тетяна Гуцул,
доцент каф. економіки підприємства
Ім. проф. І.Н. Романенка

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook